Čudesna ozdravljenja u Šurkovcu kod Prijedora

Mala župa Šurkovac, nedaleko od Prijedora, posljednjih mjesec dana postala je stjecište brojnih vjernika koji na ovo mjesto dolaze iz svih krajeva BiH i Hrvatske. Razlog su čudesne molitve za ozdravljenje koje propovijeda lokalni svećenik fra Ivo Pavić, uvjeren da Bog, a ne on, čini čudesa od kojih bolesni nakon molitve postaju zdravi, a nespokojni mirni…
S grupom vjernika iz Petrinje jučer je u Šurkovac došla i Veronika Gajić da joj fra Ivo, kako kaže, pomogne svojim molitvama da ostavi štake i normalno prohoda.

Čudesne molitve
– Prije šest godina slučajno sam na Radio Mariji čula za fra Ivu Pavića. Sve sam snage upotrijebila da ga pronađem i kada sam došla na molitvu, sjećam se da je bio četvrtak, ostavila sam štake. Ni sama nisam vjerovala da se to čudo dogodilo – kaže Gajić.
Objasnila nam je da nakon čudesne molitve godinama nije koristila štake, ali nakon nedavnog nespretnog pada opet su joj zatrebale.
– Čula sam da je fra Ivo u Šurkovcu i zato sam došla, da opet bez štaka prohodam. Jedino vjerujem u njegove molitve, koje su pomogle i mojoj unuci i glas joj vratile – tvrdi Gajić.
Osim nje, na molitve za zdravlje jučer su u Šurkovac došli mnogi. Poput Anđe Bajlović iz Petrinje ili Ane Lovrić iz Zagreba, koja kaže da su joj fra Ivine molitve vratile mir i spokoj duši.
Fra Ivo Pavić tvrdi da u cijeloj priči o ozdravljenju nema ništa čudno, jer vjeruje da Bog čini čudesa.
– Vjerujem u Božija čudesa. Normalno je da Bog ozdravlja svoj narod. Nije tajna da postoje molitve za ozdravljenje, blagoslove djece… i ja samo koristim to što je u crkvi prisutno. I to ima učinka – kazao nam je Pavić.

Dolazak vikendom
Dodaje da molitvama liječi ljude punih 13 godina.
– Bog me podario da u ime njegovo molitvom donosim zdravlje ljudima. Vrata su otvorena za sve koji dođu, ne samo katolike nego i muslimane i pravoslavne – kaže fra Ivo.
Prema njegovim riječima, vjernici najčešće dolaze vikendom, jer radnim danima majstori obnavljaju crkvu. Uglavnom iz Mostara, Čitluka, mada ih mnogo ima i iz Hrvatske, najviše iz Splita, Trogira, Zagreba…

Obnova crkve minirane 1993.
Povodom blagoslova temelja Crkve presvetog Srca Isusovog u Šurkovcu kod Prijedora jučer se okupilo nekoliko stotina vjernika, a misi za blagoslov koju je služio biskup banjalučki Franjo Komarica, uz više lokalnih svećenika, prisustvovao je i Davor Čordaš, potpredsjednik RS.
Crkva se gradi na mjestu na kojem je minirana 1993. godine. Za njenu obnovu trebat će oko milion maraka.
Inače, u Šurkovac se do danas vratilo oko 150 mještana, od njih hiljadu, koliko ih je prije rata živjelo na ovim prostorima.
Dnevni avaz

Comments are closed.