„Fajnenšel tajms“: Prijedor je grad biznisa [video]

Prijedor je grad budućnosti, prema ocijenama „Fajnenšel tajmsa“. Dobio je dva priznanja.

Uz grad Prijedor po jedno priznanje su dobili Zvornik i Bijeljina.

Podsjećamo, BFC sertifikat – povoljno poslovno okruženje za investicije, pečat je Prijedora već dvije godine. Potvrda dolazi i od privrednika, koji decenijama posluju i povećavaju obim proizvodnje.

Pero Gavranović vlasnik fabrike namještaja iz Prijedora kaže da svake godine ulažu određen dio sredstava i nastoje da odrade što bolje, da bi mogli da konkurišu na evropskom tržištu.

„A to da li je Prijedor povoljno mjesto za investiranje?! Moje mišljenje je da jeste“, istakao je Gavranović.

Prema ocjeni „Fajnenšel tajmsa“ Prijedor je jedini na prostoru BiH prepoznat u dvije oblasti kao jedan od deset najuspješnijih.

„Ovakve se nagrade zaista ne mogu dobiti niti slučajno, niti bez osnova. Ovo je zaista na čvrstim osnovama našeg rada, naših postojećih organizacionih jedinica i svega što mi jesmo“, navodi Mirjana Ostojić vođa Tima za prijavljivanje prema „Fajnenšel tajmsu“ grada Prijedora.

Upravljanje troškovima, oblast je u kojoj je Prijedor krunisan trećim mjestom među mikro gradovima Evrope.

U konkurenciji, od čak, 22 hiljade evropskih mikro gradova u oblasti „Strategija direktnih investicija“, Prijedor je među deset najboljih.

„Osvojili smo deveto mjesto i time pokazali da smo povoljno mjesto za investicije, te da smo starteški pripremili sve procedure organizacijske jedinice, kao i podsticaje, koji su u korist investitorima, a kako bi bili što konkurentniji, naveo je Milenko Đaković gradonačelnik Prijedora.

Uručivanje priznanja biće održano u Kanu 13. marta, gdje će prisustvovati i predstavnici grada Prijedora.

Izvor: RTRS

Comments are closed.