FIAT punto za 50 godina braka

Bračni par Vukosava (66) i Marko (71) Krneta iz Ljeskara, kod Prijedora, slavio je svoj zlatni pir, 50 godina braka, koje su proveli u slozi i ljubavi.
Istim povodom na slavlje svojih roditelja u četvrtak veče došli su i njihovi brojni potomci. Takođe, i kćerka Milena i zet Borislav Tejić proslavili su svojih 25 godina srećnog braka. Milena je sudbonosno „da“ izrekla na isti dan kada i njeni roditelji samo prije četvrt vijeka. Veselje je uveličao i Milenin i Borislavov sin Branislav, a unuk Vukosave i Marka. On je na slavlje bake i djeda i jubilarnu godišnjicu braka svojih roditelja donio diplomu master studija s Tehničkog fakulteta u Novom Sadu. I tu nije kraj. Na višestruke jubileje došli su i sin Milorad i njegova supruga Božana, koji su takođe proslavili 25 godina srećnog braka, a istim povodom na fešti su se okupili i kumovi bračnog para Tejić, Milo i Kora Barišić iz Holandije, koji su takođe 25 godina u braku.
Kruna petostrukog jubileja u porodici Krneta bila je kada su nakon presjecanja svečane torte „zlatni“ mladenci Vukosava i Marko na poklon od kćerke Milene i zeta Borislava Tejića dobili nov automobil FIAT punto s bijelom mašnom. Ključeve automobila Marku je uručio lično njegov zet Borislav. Milena Tejić je kazala da je od roditelja vješto uspjela da sakrije iznenađenje.
„Moji roditelji su to i zaslužili, a većina gostiju na proslavi naših jubileja nije ni znala o kakvom poklonu je riječ“, potvrdila je Milena, koja je sa suprugom Borislavom u braku dugom 25 godina stekla i dva sina.
Vukosava i Marko su za pola vijeka zajedničkog života dočekali, kažu, da na pravi put izvedu troje djece, dvije kćerke i sina, a žao im je, tvrde, što nisu imali još potomaka.
„Bilo je svega, i vremena oskudice, ali i dobrih dana. Kada je sloga u kući, ljubav i harmonija među bračnim drugovima, sve se može postići. Moje troje djece podarilo mi je petoro unuka i sada baka i djed čekaju da se bar jedno unuče skrasi i oženi, kako bi dočekali ako bog da i praunuče“, govori srećna Vukosava.
Njen suprug Marko kaže da recept za dug život i srećan brak leži u razumijevanju i praštanju supružnika.
„Baba i ja uvijek smo praštali jedno drugom. Najvažnije je poštovanje i razumijevanje, a u svakom braku ima trzavica. Sve probleme moja Vukosava i ja rješavali smo otvorenim i iskrenim razgovorom. Takav stav o životu smo prenijeli i na našu djecu i oni prenose svojim potomcima. Mi smo jedna srećna i zadovoljna porodica“, pojašnjava Marko.
Proslava jubileja u porodici Krneta potrajala je do ranih jutarnjih sati, uz bogatu trpezu, ples i iskreno druženje koje povezuje ove porodice.
Nezavisne novine

Comments are closed.