Filip Dražić zna samo za petice

U 88 godina koliko postoji Gimnazija „Sveti Sava“ bilo je uvijek izvanrednih učenika koji su znanjem i odličnim uspjehom obilježavali svoju generaciju.

Međutim, ime Filipa Dražića koji će za nekoliko mjeseci izaći iz gimnazijskih klupa sa prosječnom ocjenom 5,0 ostaće zlatnim slovima upisano u anale ove obrazovne ustanove .

– Osim odličnih ocjena, primjernog vladanja i svega onog što krasi jednog dobrog učenika kakav je Filip, njega odlikuje i učešće u radu mnogobrojnih sekcija i u vannastavnim aktivnostima. Aktivno trenira i košarku u Košarkaškom klubu „Prijedor“. Njegova svestranost i uspjeh na svim poljima najviše nas je opredijelilo da mu nastavno osoblje ove školske ustanove dodijeli Svetosavsku povelju kao najboljem učeniku ove generacije za kompletan uspjeh tokom školovanja – kazala je direktor gimnazije Fatima Kararić.

Skromni mladić kaže da je izuzetno ponosan što je osvojio ovo laskavo priznanje.

– Velika mi je čast što sam dobio ovu nagradu, pogotovo što znam da u mojoj školi ima još talentovanih i dobrih učenika i mislim da i svako od njih zaslužuje tu nagradu – rekao je Filip.

Kaže da mu najviše leže prirodne nauke i da je svojim znanjem nekoliko puta uspješno predstavljao školu i svoj grad Prijedor na raznim smotrama. Tako je na regionalnom takmičenju iz fizike osvojio prvo mjesto, a na republičkom treće i plasirao sa za prvenstvo BiH. Učestvovao je na takmičenjima iz istorije, gdje je na regionalnom takmičenju osvojio treće mjesto.

– Svakodnevno treniram, učim redovno, ali tajna kako sve to postići je jednostavna, treba samo pravilno rasporediti svoje vrijeme i sve se može stići sa vrlo malo napora – kaže Filip.

On dodaje da je davno shvatio da je znanje ono najvažnije i da mladi čovjek ima malo opcija, tako da je jedan od pravih izbora učenje i završetak škole. Iako ima puno obaveza, kaže da sve stiže i da uvijek ima vremena za izlaske i druženje sa prijateljima.

– Još nisam odlučio šta ću studirati. Vjerovatno će to biti Elektrotehnički fakultet ili svakako nešto što je vezano za matematiku i fiziku – kaže Filip Dražić.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.