Fondacija „Arcelor Mittal“ Prijedor – Nagrađeni pobjednici konkursa za izbor novogodišnje čestitke

Danijela Gruban, učenica 9. razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Petrova/Ćele kod Prijedora pobjednica je konkursa za izbor najljepših likovnih radova i predstavljaće BiH na međunarodnom konkursu koji se organizuje za izradu novogodišnje čestitke kompanije „Arcelor Mittal“.

Predsjednik Fondacije „Arcelor Mittal“ Prijedor Predrag Šorga rekao je da je ovo četvrta godina zaredom da Fondacija objavljuje konkurs za djecu uzrasta od 6 do 14 godina sa ciljem izbora najljepših radova i kreiranje novogodišnjih čestitki kompanije.

„Svake godine broj pristiglih radova raste, tako da smo ove godine dobili 422 rada. Bilo je jako teško donijeti odluku o nagradama, pa smo pozvali svoje zaposlene da glasaju i tako smo dobili pobjednike“, rekao je Šorga novinarima u Prijedoru.

On je dodao da svake godine konkurs za novogodišnje čestitke ima drugačiju temu, da je ove godine tema bila „Osmijeh je osmijeh u cijelom svijetu“.

„Čast nam je da je Danijelin rad odabran da predstavlja BiH i na međunarodnom konkursu Kompanije u kojem učestvuje svih 30 zemalja svijeta u kojima `Arcelor Mittal` posluje i u kojima ima svoje fondacije. Od ponedjeljka, 19. oktobra, radovi svih 30 državnih pobjednika biće postavljen na internet stranici www.arcelormittal.com gdje će svi posjetioci moći glasati“, istakao je Šorga.

Prvonagrađena učesnica konkursa Danijela Gruban rekla je da njen rad nosi poruke ravnopravnosti jer predstavlja mnoge ljude iz različitih država koji nose različite nošnji i stoje na polovini zemaljske kugle.

„I nagrade i diploma su mi veoma bitne kao podstrek za dalji rad“, rekla je Danijela.

Danijela je kao pobjednik na lokalnom nivou dobila novčanu nagradu od 150 KM, a kao pobjednik na državnom nivou 750 KM.

Pobjednik na međunarodnom takmičenju osvojiće novčanu nagradu od 1.500 KM i njegov rad će biti korišten za izradu novogodišnje čestitke kompanije „Arcelor Mittal“.

Drugoplasirani učenik takmičenja na lokalnom nivou u Prijedoru dobio je 100 KM, trećeplasirani 50 KM. Svečanosti uručivanja nagrada prisustvovali su prvačići iz OŠ „Petar Kočić“ Prijedor koji su kao učesnici konkursa kolektivno imali najmaštovitije radove. Za sve njih, kao i za pobjednike konkursa, Fondacija „Arcelor Mittal“ Prijedor je obezbijedila i poklon pakete.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.