Fondacija Arcelor Mittal Prijedor-Osnovnim školama darovano 22.500 KM

Čelnici rudnika i fondacije „Arcelor Mittal“ Prijedor poklonili su danas 4.000 KM Osnovnoj školi „Kozarac“ u Kozarcu.

Direktor ove obrazovne ustanove Mirzet Mujčić rekao je da je donacija dobro došla i da se nije mogao imati bolji početak školske godine.

„Ovim novcem nabavićemo dio nastavnih sredstava i dio lektirske građe za učenike od prvog do devetog razreda“, rekao je Mujčić i dodao da ovu školu pohađa 350 đaka.

Predsjednik Fondacije „Arcelor Mittal“ Prijedor Predrag Šorga rekao je da početkom svake školske godine Fondacija pomaže osnovnim školama u Prijedoru.

„Za opremanje senzorne sobe u specijalnoj školi `Đorđe Natošević` darovali smo 10.000 KM, za sanaciju toplovodne mrže i grijanja darovali smo 6.000 KM Osnovnoj školi `Vuk Karadžić` u Omarskoj, a Osnovnoj školi `Branko Radičević` u Petrovu/Ćeli poklonili smo računarsku opremu vrijednu 2.500 KM“, naveo je Šorga.

On je dodao da je današnjom donacijom u Kozarcu zaokružen program podrške školama u ukupnom iznosu od 22.500 KM.

Direktor rudnika „Arcelor Mittal“ Prijedor Mladen Jelača rekao je da je korporativna odgovornost nešto o čemu bi i druge kompanije morale povesti više računa.

„Ne znam da li u našem užem ili širem okruženju ima neka kompanija da radi kao mi, ali mi to radimo globalno, u svim zemljama svijeta u kojima poslujemo“, kazao je Jelača.

On smatar da pomoć školama dobro dođe na početku školske godine.

„Uljepšamo početak školske godine i onima koji sjedaju u đačke klupe i onima koji im prenose znanje. Pokažemo im da ima onih koji brinu i pokazuju interes za generacije koje ovdje stasaju i koje će možda sutra doći kod nas da rade“, dodao je Jelača.

Za nepunih šest godina rada Fondacija „Arcelor Mittal“ Prijedor uložila je više od 1,2 miliona KM u u više od 120 projekata u gradu na Sani. Fondacija u najvećem dijelu svoga rada podržava projekte koji se tiču djece i mladih, obrazovanja i zdravstva, te sporta i kulture.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.