Fondacija „ArcelorMittal“: Za šest godina rada 1.350.000 KM

Fondacija ArcelorMittal Prijedor, jedan od 30 ogranaka ove fondacije u cijelom svijetu, proslavila je šest godina rada.

U multimedijalnoj manifestaciji „Naše priče“ više od 130 učesnika iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, specijalne i muzičke škole, sportskih i plesnih klubova nastupilo je sinoć na sceni prepunog Pozorišta Prijedor, a prikazana su i četiri kratka filma o pojedinim segmentima rada Fondacije.

Predsjednik Fondacije Predrag Šorga rekao je da su u fokusu rada školstvo i predškolstvo, zdravstvo, sport, mladi, socijalna zaštita i kultura.

„Fondacija je za ovih šest godina rada podržala oko 150 projekata koje je finansirala sa oko 1.350.000 KM, od čega samo u ovoj godini 25 projekata vrijednih 350.000 KM“, rekao je predsjednik Fondacije Predrag Šorga.

On je naglasio da je globalna politika kompanije da se podrška daje isključivo lokalnim zajednicama u kojima posluje jedinica pod okriljem „ArcelorMittala“.

„Imamo jako puno zahtjeva iz drugih lokalnih zajednica u BiH, ali naš rad se bazira isključivo na projekte na teritoriji grada Prijedora“, dodao je Šorga.

Direktor preduzeća „ArcelorMittal“ Prijedor Mladen Jelača izjavio je da je kompanija kao dio prijedorske zajednice uvjek voljna da se uključi u projekte koji doprinose pozitivnim promjenama, posebno u one koji su posvećene djeci.

„Potrebno je istaći da podržavamo i brojne projekte iz oblasti zdravstva i podstičemo naše zaposlene da učestvuju u volonterskom radu kada imaju priliku da ulože svoje vrijeme i znanje a za dobrobit naše zajednice“, kazao je Jelača.

Izvršna direktorica Udruženja građna „DON“ Prijedor Murisa Marić uručila je donaciju 4.000 američkih dolara Omladinskom pogonu Fudbalskog kluba „Rudar-Prijedor“ Prijedor.

Ova nevladina organizacija partner je Fondaciji „ArcelorMittal“ Prijedor u brojnim projektima i do sada jedina lokalna nevladina organizacija koja je zadovoljila kriterije interne revizije „ArcelorMittala“.

Fondacije ArcelorMittal osnivaju se s ciljem da primjenjuju i razvijaju korporativnu odgovornost u zajednicama u kojima kompanija „ArcelorMittal“ posluje.

Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.