Fondacija „Zajednički put“-Javni poziv za odabir korisnika projekta „Škola liderstva“

Fondacija “Zajednički put” iz Prijedora raspisala je javni poziv za odabir korisnika projekta “Škola liderstva” koji se realizuje u Prijedoru, a na koji se mogu prijaviti mladi talenti koji su već pokazali svoje sposobnosti u društvenim, obrazovnim, kulturnim, sportskim ili naučnim oblastima.

„Odabrani korisnici imaće priliku za nastavak ličnog, profesionalnog i obrazovnog usavršavanja kroz sticanje različitih korisnih vještina, a koje se trenutno ne mogu steći kroz redovan sistem obrazovanja“, saopšteno je iz Fondacije “Zajednički put” Prijedor.

Prednost pri odabiru imaće mladi koji su nezaposleni, koji žele studirati u inostarnstvu, koji žele pokrenuti sopstveni posao, koji žele naučiti kako napisati biznis plan ili projektni prijedlog, koji žele realizovati sopstveni projekat i koji se žele takmičiti i ostvarivati rezultate po kojima će biti prepoznatljivi.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem sajta www.fondacijazajednickiput.org, Facebook grupe Škola Liderstva, telefona 064/427-83-57 ili adrese info@fondacijazajednickiput.org, a javni poziv otvoren je do 25. oktobra 2012. godine.

Novoosnovana Fondacija „Zajednički put“ Prijedor predstavila je polovinom septembra svoj prvi projekat pod nazivom „Škola liderstva” čiji cilj je razvijanje adekvatnog metoda rada sa mladima koji posjeduju različite psihofizičke osobine i žive u različitim uslovima.

Projektat ima četiri programske oblasti predviđene za narednih šest mjeseci: zapošljavanje/tržište rada, preduzetništvo i samozapošljavanje, društvena odgovornost i projektni menadžment.

Predsjednik Fondacije Sebira Hofman, Prijedorčanka sa američkom adresom, 15 godina radi u sličnoj fondaciji koju u cijelosti finansira država Florida, a koja je posvećena licima sa posebnim potrebama.

Projekat „Škola liderstva“ podržali su Ministarstva prosvjete i kulture i porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Grad Prijedor, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Republike Srpske i Fondacija „Asisted Living of Florida” iz Sjedinjenih Američkih Država, a partneri u projektu su Javna ustanova „Centar Sunce“ Prijedor, kino „Kozara“ Prijedor, Agencija „Spektar“ Banjaluke i CISO centar Prijedor.
SRNA

Comments are closed.