Fondacija „Zajednički put“: Odabrano 60 korisnika projekta „Škola liderstva“

Fondacija „Zajednički put“ iz Prijedora odabrala je 60 korisnika koji će učestvovati u projektu „Škola liderstva“.

Odabrani korisnici imaće priliku za nastavak ličnog, profesionalnog i obrazovnog usavršavanja kroz sticanje različitih korisnih vještina, a koje se trenutno ne mogu steći kroz redovan sistem obrazovanja.

Novoosnovana Fondacija „Zajednički put“ Prijedor predstavila je polovinom septembra svoj prvi projekat pod nazivom „Škola liderstva” čiji cilj je razvijanje adekvatnog metoda rada sa mladima koji posjeduju različite psihofizičke osobine i žive u različitim uslovima.

Projektat ima četiri programske oblasti predviđene za narednih šest mjeseci: zapošljavanje/tržište rada, preduzetništvo i samozapošljavanje, društvena odgovornost i projektni menadžment.

Na javni poziv, koji je bio otvoren od 18. oktobra do 9. novembra, prijavilo se 88 kandidata od kojih je 60 zadovoljilo uslove konkursa.

„Kandidati koji nisu u mogućnosti redovno prisustvovati radionicama i drugim promotivnim aktivnostima projekta, kao i oni koji nisu zadovoljili prvi krug odabira, učestvovaće u realizaciji zajedničkih aktivnosti `Škole liderstva` i Fondacije i o tome će biti blagovremeno obavješteni“, saopšteno je iz Fondacije.

Predsjednik Fondacije Semira Hofman, Prijedorčanka sa američkom adresom, 15 godina radi u sličnoj fondaciji koju u cijelosti finansira država Florida, a koja je posvećena licima sa posebnim potrebama.

Projekat „Škola liderstva“ podržali su ministarstva prosvjete i kulture i porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Grad Prijedor, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Republike Srpske i Fondacija „Asisted Living of Florida” iz Sjedinjenih Američkih Država, a partneri u projektu su Javna ustanova „Centar Sunce“ Prijedor, kino „Kozara“ Prijedor, Agencija „Spektar“ Banjaluka i CISO Prijedor.
SRNA

Comments are closed.