Formiran Privredni savjet opštine Prijedor

U opštini Prijedor danas je formiran Privredni savjet opštine čiji će osnovni zadatak biti da prati sva pitanja koja su od interesa za privredu i lokalni ekonomski razvoj Prijedora. Načelnik Prijedora Marko Pavić, koji je imenovan za predsjednika ovog savjeta, potvrdio je da će prioritetni zadatak ovog savjetodavnog radnog tijela biti da pripremi novu Strategiju razvoja opštine.

„Mi smo uradili Strategiju razvoja opštine od 2008. do 2013.godina što znači da iduće godine moramo donijeti novi strategiju za narednih pet godina. U pripremi nove strategije odlučili smo da formiramo ovaj savjet koji bi aktivno učestvovao kao savjetovni organ u njenoj izradi“, naveo je Pavić.

On je dodao da će to biti samo jedna njegova funkcija i da smatra da taj organ treba trajno da djeluje.

„Savjet bi trebalo da sugeriše način realizacije Strategije razvoja, ali i da predlaže načelniku, Skupštini i drugim organima i institucijama opštine mjere za poboljšanje privrednog ambijenta u Prijedoru“, naveo je Pavić.

Direktor prijedorske Fabrike keksa i vafla „Mira“ Miroslav Turnšek, kao član savjeta iz reda privrednika, rekao je da podržava ideju o formiranju tog tijela.

„Svima je jasno da bez privrede nema života i da je privreda ta koja zapošljava,kao i da se iz krize možemo izvući ulaganjem u privredu i jačanjem privrednih subjekata na nivou opštine, pa se nadam da će novoformirani savjet dati dosta novih konkretnih prijedloga i savjeta i da će biti rezultata“, rekao je Turnšek.

Novoformirani Privredni savjet opštine ima 35 članova, a čine ga privrednici, predstavnici lokalne zajednice, lokalne razvojne agencije i nevladinog sektora.
SRNA

Comments are closed.