Foto vijest-Automobil zapeo u iskopanom a neobilježenom kanalu

Prijedorsko preduzeća „Vodovod“ trenutno realizuje projekat poboljšanja vodosnabdjevanja u toku kojeg se vrši i sanacija sekundarne mreže u naselju Kokin grad. Radi se o kompletnoj rekonstrukciji svih kućnih priključaka sekundarne vodovodne mreže te se postavlja nova mreža kako bi se smanjili gubici vode koji su se kretali i do 50 procenata. Mještani ovog prijedorskog naselja, naročito stanari ulice Petra Petrovića Njegoša u dijelu od Fabrike keksa „Mira“ prema starom pravoslavnom gradskom groblju, ističu zadovoljstvo što je upravo ovaj dio grada dobio priliku da uskoro u potpunosti riješi pitanje kvalitetnog vodosnabdjevanja.
„Drago nam je što će uskoro pritisak vode u našim kućama konačno biti kako treba. Međutim, nismo zadovoljni činjenicom da je neposredno uz cestu iskopan veći broj kanala, koji vode prema kućama kao dio sekundarne mreže, i da oni nisu zatrpani a nisu ni propisno obilježeni pa se često dešavaju i neprijatne situacije koje mogu završiti sa povrijeđenim osobama“, kaže jedan od stanovnika ulice P.P.Njegoša koji je želio da ostane anoniman. On dodaje da je prošle sedmice u večernjim časovima mlađe dijete upalo u jedan od kanala, srećom bez većih posljedica, dok je ovog vikenda i jedan automobil završio u kanalu. „Upravljajući putničkim automobilom, jedna gospođa je prednjim točkom svog vozila upala u kanal. Rekla nam je da ju je u trenutku okretanja vozila zabljesnulo sunce ali i da nije očekivala da se iskopani a neobilježeni kanal nalazi uz sam rub ceste pa se zaglavila u ‘rupi’.
Nekoliko komšija je priteklo u pomoć pa je vozilo izvučeno a da li je došlo do nekog oštećenja, nismo saznali jer je gospođa odmah otišla dalje“, rekao je naš sagovornik. Prema njegovim riječima, tek nakon ovog slučaja, radnici jednog prijedorskog građevinskog preduzeća koje izvodi radove obilježili su crvenim trakama nekoliko rupa. „Pošto je gospođa koja je točkom upala u neobilježeni kanal rekla da će otići u inspekciju, ne bi me začudilo da su oni izašli na lice mjesta i naložili obilježavanje iskopanih kanala“, dodao je na kraju razgovora naš sugrađanin.

Comments are closed.