Foto vijest-Automobil završio u Bereku

Zanimljiv slučaj dogodio se danas našem sugrađaninu koji ima garažu u blizini Bereka. Naime, nešto prije 11 časova Prijedorčanin Mile Marin je automobilom „VW Pasat“ stao pored svoje garaže koja se nalazi u ulici Muharema Suljanovića samo da iz auta izvadi neko cvijeće. Dok je otvarao vrata od garaže koja se nalazi preko puta zgrade u kojoj stanuje, „ugašeni“ automobil se pokrenuo i počeo da klizi po vlažnoj zemlji. „Kada sam vidio šta se dešava pokušao sam da uhvatim štok otvorenih suvozačkih vrata kako bih ga zaustavio da ne upadne u Berek koji se nalazi samo 10-ak metara niže. Auto je već došao na dio pod nagibom pa nisam uspio u svom naumu i bespomoćno sam posmatrao kako pasat upada u Berek.
Pravo je čudo da auto nije udario niti u jedno drvo na obali na svom putu“, kaže Marin i dodaje da je najvjerovatnije mjenjač „izbacio“ iz brzine a ručnu kočnicu nije povukao. „U tim trenucima padala je kiša. Iako sam se zaustavio na ravnom dijelu ispred garaže, pretpostavljam da su vlažna zemlja i moja nesmotrenost da mjenjač ostane van brzine uzrokovali ovaj nesretan slučaj“, dodao je Marin. Nedugo poslije ove nesreće, na lice mjesta izašli su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice(VTJ) Prijedor koji su uz pomoć jednog ronioca uspjeli auto da izvuku na suvo. Prema riječima Vanje Rađenovića, člana Ronilačkog kluba „Sana“ iz Prijedora, koji je učestvovao u akciji vađenja automobila, Berek je na ovom mjestu dubok oko 2 metra.
„Auto je, osim malog dijela krova, u potpunosti bio pod vodom. Moj zadatak se sastojao u tome da uspješno zakačim sajlu kako bi ga izvukli na obalu. Prvo sam morao da se oslobodim granja i brojnog smeća na ovom dijelu Bereka kako bi uopšte stigao do auta. Nakon što sam ispravio auto u vodi nastavili smo sa izvlačenjem“, rekao je Rađenović. On je dodao da je akciju usporavalo prisustvo vode u automobilu i klizav teren ali je sve uspješno privedeno kraju i pasat se našao na suvom. Osim Rađenovića kome je ovo bila prva ovogodišnja akcija, u izvlačenju automobila iz Bereka učestvovala su i 3 pripadnika TVJ Prijedor sa jednim vatrogasnim vozilom koji su još jednom pokazali da je ova jedinica spremna da u vrlo kratkom roku ispuni razne zadatke koji se pred nju postavljaju. Kako nam reče jedan od komšija, ovaj događaj nije prvi u kome je Marin izvlačio svoje stvari iz Bereka. Naime, prije par godina, Marinu su iz podruma ukradena 2 bicikla koja su poslije nekoliko dana pronađena u Bereku, svega nekoliko metara od mjesta gdje je danas završio pasat. Kako nam je rekao Marin, automobil star oko 25 godina bio je u potpunosti pod vodom pa je trenutno teško procijeniti visinu štete nakon ovog događaja. On se na kraju malo i našalio pa je rekao da će poslušati komšinicu koja mu je savjetovala da sljedeći put automobil pere u praonici a ne u Bereku.

Comments are closed.