Foto vijest-Džungla u centru grada

Vjerovatno su mnogi od Vas barem jednom imali priliku da čuju raspravu vozača nekog (ne)propisno parkiranog vozila sa jedne i policajca ili radnika parking službe sa druge strane. Siguran sam da ste u tom slučaju barem jednom čuli rečenicu: „Nisam vidio znak za zabranjeno parkiranje“.
Ako ste se proteklih dana „našli“ u blizini parkinga kod Centra za socijalni rad i ako ste čuli gore spomenutu rečenicu, sami ste se mogli uvjeriti u njenu istinitost. Naime, već duže od godinu dana pored zgrada u ulici Majora Milana Tepića („emovi“) nalaze se znakovi zabrane parkiranja uz obavještenje da je isto dozvoljeno stanarima ovih zgrada i prikaz „pauka“ kako odvozi nepropisno parkirana auta.
Nećemo „ulaziti“ u problematiku postavljanja ovih znakova ali smo primijetili da se jedan od njih gotovo ni ne vidi od obližnje „džungle“. Pomenuta „džungla“ je dio malog parkića (kako ga inače zovu stanari obližnjih ulaza) koji najčešće služi za igranje djece ali nerijetko se dogodi da poneki nestrpljivi Prijedorčani u nedostatku javnog WC-a svoje fiziološke potrebe (i male i velike) obave upravo na ovom mjestu. Da ne zaboravimo, ponekad još nesavjesniji sugrađani od ovih prethodnih ostave na ovom mjestu bombu kao što je to bio slučaj krajem 2008. godine.
Na kraju, jeste da se ovog proljeća smjenjuju kiša i sunce što prija bujanju vegetacije ali ovakva „džungla“ gotovo u centru grada nije baš prava slika našeg Prijedora.

Comments are closed.