Foto vijest-Iskopana i neograđena rupa ispred turističke agencije

Da neobilježeni kanal u ulici P.P.Njegoša, u koji je prije nekoliko dana automobilskim točkom upala jedna naša sugrađanka, nije usamljen slučaj, osvjedočili smo se danas na Željezničkoj stanici. Naime, radnici prijedorskog „Vodovoda“ su još 31. maja iskopali rupu ispred kancelarije Turističke agencije „Toping-trade“ Novi Grad, poslovna jedinica Prijedor, koja se nalazi preko puta taksi stajališta kod Željezničke stanice, a ona do danas nije zatrpana i samo je djelimično obilježena i ograđena. Kako nam je potvrdio Dušan Gašić, radnik ove turističke agencije, radilo se o problemu gubljenja vode te se na vodomjeru u obližnjem šahtu prikazivala velika potrošnja vode što su reklamirali odgovorni sa Željezničke stanice.
„Nakon što su radnici ‘Vodovoda’ svojom mehanizacijom iskopali rupu 31. maja, već sljedećeg dana zamijenili su cijev koju je ‘pojelo’ vrijeme ali rupu nisu zatrpali“, kaže Gašić i dodaje da su mu radnici sa stanice rekli da i poslije postavljanja nove cijevi vodomjer pokazuje veliku potrošnju što dokazuje da voda curi i na nekoliko drugih mjesta i gubitak je i dalje veliki. „Od tada pa sve do danas, radnici ‘Vodovoda’ često naiđu, pogledaju nivo vode i odu. U ovih dvadesetak dana dolazili su barem deset puta ali rupa je i dalje otvorena, počelo se skupljati smeće i žabokrečina, a da budem najiskreniji, plašim se za svoje mušterije“, rekao je Gašić. Prema njegovim riječima jedna gospođa koja je u srijedu dolazila u agenciju da se raspita o ljetovanjima, zamalo je upala u iskopanu rupu. „Kao što i sami vidite, rupa koja se nalazi u blizini ulaza u agenciju, ograđena je samo sa dvije strane dok na ovu stranu do naših stepenica nema ništa. Žena se spotakla na stepenicama i da se nisam našao kod vrata i pridržao je, mogla je upasti u rupu i ozbiljno se povrijediti“, kaže Gašić.
On ironično dodaje „Ovo je Bosna, ovdje je normalno da tako bude. Da smo u Sloveniji ljudi bi sve riješili za 24 sata“. Ističe i da je pomenutu gospođu odgovorio od njene namjere da zove inspekciju, jer, kako kaže, „ne želi da Vodovod ima problema“. Ipak, krivo mu je što ova velika rupa, duboka gotovo jedan metar, i dalje nije zatrpana a nije ni ograđena kako treba. „Bojim se za svoje mušterije pa i pored visokih temperatura, dežuram pored ulaznih vrata za svaki slučaj“, dodaje Gašić na kraju dok gleda u vodu na dnu rupe iz koje vire žabe. Iako smo u prijedorskom „Vodovodu“ danas pokušali doći do informacije o ovom slučaju, nismo uspjeli u tome. Ipak se nadamo da će neko od odgovornih u pomenutom preduzeću pročitati ovaj članak i nešto preduzeti kako bi se rupa zatrpala ili barem na propisan i kvalitetan način ogradila.

Comments are closed.