Foto vijest: „Peketići“ u Kozarskom vjesniku

foto vijest-peketici„Kozarski vjesnik“ su prijedorske novine koje postoje već 38 godina, a za to vrijeme je izašlo 1947 brojeva.

Sigurni smo da se u tom periodu dogodio veliki broj gramatičkih grešaka u ovom listu ali su se ovoj posljednjoj vjerovatno nasmijali brojni Prijedorčani.

Naime, u prvom ovogodišnjem izdanju „Kozarskog vjesnika“ na posljednjoj strani, novogodišnji paketići podijeljeni djeci „Centra Sunce“ i mališanima oboljelim od dijabetesa postali su „peketići“ pa je tako naslov teksta glasio „Sa peketićima i predstava“. Napomenimo i to da je ova vijest preuzeta od Novinske agencije Republike Srpske (SRNA) i da u njihovom naslovu nigdje nije bilo „peketića“.

Vjerovatno bi ova gramatička greška prošla i nezapaženo, barem kod većine čitalaca „Kozarskog vjesnika“, da se nije našla u samom naslovu i da jednostavno „bode oči“ na posljednjoj strani ovog nedjeljnika.

Sigurni smo da su se i na našim stranicama potkrale greške tokom našeg šestogodišnjeg postojanja. Zato se nadamo da redakcija „Kozarskog vjesnika“ neće protumačiti ovu foto vijest nikako drugačije osim kao našu želju da malo nasmijemo svoje čitaoce.

Comments are closed.