Foto vijest: Ponovo „stradao“ saobraćajni znak kod katoličke crkve

U noći između subote i nedjelje, po ko zna koji put u nekoliko proteklih mjeseci, „stradao“ je saobraćajni znak na raskrsnici kod katoličke crkve u Prijedoru.

Iako je te noći u kojoj smo spavali sat vremena duže nad Prijedorom padala kiša i duvao vjetar i do 14 metara u sekundi, sigurni smo da vjetar nije uzrok rušenja ovog saobraćajnog znaka.

Na našim fotografijama može se vidjeti da je stub znaka „odvaljen“, što, uprkos svojoj brzini i snazi, nije mogao učiniti vjetar koji je duvao.

Vjerovatniji uzrok još jednog obaranja pomenutog znaka je ljudski faktor odnosno neko motorno vozilo.

Ako je to učinjeno „slučajno“ onda pozivamo sve vozače da obrate malo više pažnje dok su učesnici u saobraćaju jer se na trotoaru osim postavljenih znakova, „znaju pojaviti“ i pješaci, a ako je to neko učinio „namjerno“ pozivamo nadležne da počinioce ovog (ne)djela pronađu i adekvatno sankcionišu.

Inače, pomenuti znak je čitav nedjeljni dan „ležao“ na trotoaru da bi se u ponedjeljak „preselio“ u dvorište katoličke crkve, a jutros ga nije bilo ni tamo pa je vjerovatno „završio“ ili na popravci ili u „starom željezu“.

Da je uništavanje saobraćajnih znakova postala redovna pojava na području Prijedora mogu se uvjeriti brojni akteri u saobraćaju, kako na lokalnim putevima prema Ljubiji ili Tomašici, tako i na regionalnim putevima ali i na gradskim ulicama.

Comments are closed.