Foto vijest-Treći maskenbal Svijet dječije mašte

Pošto zbog tehničkih problema vijest o Trećem maskenbalu „Svijet dječije mašte“ nije bila vidljiva na našem sajtu kada je prvobitno objavljena, ponovo je postavljamo.
Maskenbal „Svijet dječije mašte“ održan je po treći put u organizaciji prijedorske Turističke organizacije i pod pokroviteljstvom Opštine Prijedor. Tema ovogodišnjeg maskenbala bila je „Ekologija, flora i fauna“, što se vidjelo i po izboru maski. Gradski trg su preplavili osnovci iz jedanaest škola sa područja prijedorske opštine, maskirani u cvjetove, šumska stabla, grmove i likove iz crtića.
Treći maskenbal „Svijet dječije mašte“ uspio je u svojoj namjeri: promociji omladine i turizma, rekla je direktorica prijedorske Turističke organizacije Amira Ganić.
– U ovoj manifestaciji smo imali i podršku partnera, Udruženja „Žene u umjetnosti“ i organizacije „Let’s do it“, koja organizuje akciju „Očistimo Prijedor za jedan dan“ – napomenula je Ganićeva.
Defile kroz centar grada i program koji su priredili učesnici maskenbala, bili su uvertira u proglašenje autora najboljeg literarnog rada na temu „Moj Prijedor“. Pobijedila je učenica Osnovne škole „Petar Kočić“, Stanislava Topić, Katarina Mrđa iz škole „Desanka Maksimović“ bila je druga, dok je Tamara Batinica iz škole „Branko Radičević“ iz Petrova-Ćele zauzela treće mjesto. Najbolju masku imali su učenici Osnovne škole „Mladen Stojanović“ iz LJubije. Drugo mjesto zauzela je OŠ „Jovan Cvijić“, Brezičani, a treće su podijelile škole „Desanka Maksimović“ i „Branko Radičević“. Učenici su nagrađeni poklon-knjigama, a škole novčanim iznosima od po 200, 150 i 100 konvertibilnih maraka.
Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.