Foto vijest- Zimski omladinski marš 2012

U okviru manifestacije „Dani zime na Kozari 2012“, klub ekstremnih sportova „Albatros“ iz našeg grada je protekle subote organizovao Zimski omladinski marš na relaciji Lisina-Mrakovica. Preko 30 planinara i omladinaca odazvalo se pozivu na učešće pa su po lijepom ali hladnom vremenu nekoliko sati pješačili po krajiškoj ljepotici Kozari uz kratke odmore. U nastavku Vam donosimo neke od fotografija nastalih tokom marša.
Klub ekstremnih sportova „Albatros“ Prijedor osnovan je 16.08.2006. godine. U njegovom osnivanju učestvovala je grupa prvenstveno mladih ljudi, srednjoškolaca, studenata, sportista i ljubitelja prirode i ekologije.
Klub ima više sekcija od kojih je najaktivnija planinarsko-alpinistička. Tokom ljeta je aktivna biciklistička a zimi snowboarding sekcija. KES „Albatros“ je preko planinarsko-alpinističke sekcije član Planinarskog saveza Republike Srpske od 2008. godine, gde nastoji da realizuje većinu svojih ideja i programa. U saradnji sa planinarskim savezom, članovi kluba su završili razne planinarske, alpinističke, vodičke i druge škole. Uz finansijsku podršku opštine Prijedor i lokalnih sponzora klub već tri godine realizuje manifestaciju Zimski omladinski marš. Članovi KES „Albatros“ su i ove godine predstavljali opštinu Prijedor na „Danima zime na Kozari 2012“ gdje su osvojili prvo mjesto u disciplini trke na skijama.
Tekst i foto – KES „Albatros“ i GradPrijedor.com

Comments are closed.