„Glasno za mir“ iz Prijedora

U Prijedoru je danas obilježen Međunarodni dan mira, koji se ove godine održava pod motom „Glasno za mir“.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao da je Prijedor grad tolerancije i mira u kojem u dobrodošli svi dobronamjerni ljudi.

„Ovo je lijepa prilika da i mi na ovaj dan uputimo poruke cijelom svijetu i od srca poželimo da svi žive u miru i veselju“, rekao je Đaković novinarima na Trgu Zorana Karlice, gdje su danas mladi iz Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta na simboličan način obilježili dan mira.

Učestvovali su učenici 10 osnovnih škola Prijedora i Oštre Luke, nastavnici iz pet škola iz Sanskog Mosta, koje su uključene u projekat „Glasno za mir“, koji se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BiH.

Zajedno da mladima bili su Steinar Brin iz norveškog grada Lilihamera, počasni građanin Prijedora, predstavnici OEBS-a, EUFOR-a, EU i lokalnih nevladinih organizacija, direktori osnovnih škola, članovi Nansen dijalog centra /NDC/ i građani.

Ovo druženje organizovao je NDC Prijedor promovišući međusobno razumijevanje, inkluziju, poštovanje različitosti, nenasilje, toleranciju i solidarnost s ciljem uspostavljanja i jačanja odnosa između učenika osnovnih škola u ove tri opštine.

Izvor: ATV BL
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.