Goran Maksimović pobjednik lovačke Lažijade

lovacka LazijadaGoran Maksimović iz Lovačkog udruženja „Srndać“ pobjednik je ovogodišnje sedamnaeste lovačke „Lažijade“, koja je preksinoć održana u Omarskoj kod Prijedora. Ove godine nadmetalo se pet lovaca sa svojim nevjerovatnim pričama, a po ocjeni tročlanog žirija, najbolja je bila Maksimovićeva priča o ulovljenom vepru, kojeg je „stavio u zamrzivač i zamrznuo“. Međutim, „kada je sutradan nestalo struje, vepar se odmrzao i pobjegao iz zamrzivača“.

Pobjedniku je dodijeljena novčana nagrada od 500 maraka i gajba piva. Maksimović je 450 maraka poklonio svom lovačkom udruženju, a pedeset je zadržao za sebe.

Zoran Prcać, predsjednik Lovačkog udruženja „Srndać“ iz Omarske, koje je i organizator jedinstvene manifestacije, rekao nam je da je ova tradicionalna manifestacija započela prije rata na ideju nekolicine lovaca.

– Na prvoj „Lažijadi“, sjećam se, bilo je svega 40-ak lovaca, dok je na ovoj više od 700 lovaca i gostiju – naveo je Prcać.
I ove godine „Lažijadi“ su prisustvovali gosti iz Lovačkog udruženja Trest iz Petrovca na Mlavi (Srbija), inače pobratimskog društva sa „Srndaćem“ iz Omarske.

Lovce i goste zabavljali su članovi KUD-a „Omarska“, bend „Amadeus“ i „Jandrino jato“.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.