Grad Prijedor i anonimni donator pomažu bolesnoj djeci na Kosovu

Iz kabineta gradonačelnika Milenka Đakovića stigla potvrda – Grad Prijedor prva je lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja će sa 5.000 KM podržati izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” Kosovska Mitrovica za više od 130 bolesne djece i mladih ometenih u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Akciju je podržao i donator iz Republike Srpske sa 4.000 KM koji hoće da ostane anoniman.

– Stvaranje i izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici pokrenuo je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Rebublike Srspske, Udruženje roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica, a jednoglasno podržalo 14. decembra 2018. godine predsjedništvo Saveza gradova i opština iz Republike Srpske. Sredstva koja smo sakupili do 31. decembra 35.000 evra i koja ćemo sakupiti u januaru putem humanitarnog broja 1412 koji je aktivan do 31. januara i sve donacije biće usmijerene da ovaj dnevni centra vaskrsne u Kosovskoj Mitrovici.

Hoćemo da ga damo na korištenje velikom broju bolesne djece i mladih ometenim u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovsko Mitrovice. Hoćemo da to bude njihova druga kuća, da se tu osjećaju slobodno, da se edukuji, dobiju sve potrebne psihološke i druge stručne tretmane za njihovo osammostaljenje kroz život, da spoznaju svoj talenat da budu samostalni ljudi u svom životu – poručio je Milorad Arlov, predsjednik Odbora.

On je zamolio sve lokalne zajednice Republike Srpske da kao grad Prijedor podrže ovu akciju.

– Molimo sve humanje ljude, institucije, preduzeća da po svojim mogućnostima doniraju i podrže ovu veliku humanitarnu akciju. Da pozovu do 31. januara humanitarni broj 1412 učiniće veliko humano djelo i pomoći najugreženijoj kategoriji stanovnika na Kosovu i Metohiji – poručio je on.

Svi koji žele donacije mogu uplatiti na žiro račun Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji: 5551000034196445 – za pomoć bolesnoj djeci i izgradnju Dnevnog centra na Kosovu i Metohiji.

Izvor: SrpskaInfo.com

Comments are closed.