Gradonačelnik obišao izlagače na „Danima cvijeća“

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas izlagače na malom gradskom trgu u okviru Desete turističko-privredne manifestacije „Dani cvijeća“.

On je tom prilikom istakao da je ovo lijepa prilika da se uzgajivači povežu sa građanima Prijedora i da im ponude svoje proizvode.

„Nadamo se da će prodajom ovih rasada cvijeća naš cijeli grad biti ukrašen i to je osnovni cilj ove manifestacije“, kazao je Đaković.

On je dodao da je namjera Gradske uprave, kao organizatora, popularizacija plasteničke proizvodnje cvijeća, a koji time postaju i dio akcije koju Gradska uprava provodi tokom aprila i odnosi se na proljetno uređenje grada.

Šef gradskog Odsjeka za unapređenje poljoprivrede Tatjana Marić istakla je da šest proizvođača cvijeća u plastencima koji zadovoljavaju uslove propisane pravilnikom o podsticajima odnosno imaju preko 300 kvadratnih metara zemlje pod plastenicima ostvaraju oko 10 000 KM na osnovu podsticaja.

„Na godišnjem nivou pokušavamo podstaći ovu proizvodnju ne samo materijalnim davanjima te organizujemo edukacije i terenske oblaske“ kazala je Marićeva.

Građanima će na ovom sajmu cvijeća na raspolaganju biti izbor oko 50 vrsta cvijeća po cijeni od 0,50 KM i većoj, a opet uz popust koji prodavci nude na veću količinu kupljenog cvijeća.

Ova manifestacija, koja je okupila deset izlagača, od kojih šest uzgajivača cvijeća u plastenicima, rasadnik preduzeća Komunalne usluge i tri izlagača rukotovorina, biće otvorena do 5. maja.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.