Gradonačelnik Pavić: Pomoć Udruženju penzionera i SUBNOR-u i dalje neupitna

srna-prijem za penzionere i subnorGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da će iz budžeta grada i ubuduće biti izdvojena sredstva za rad ovdašnjih organizacija SUBNOR-a i Udruženja penzionera.

„I jednom i drugom udruženju želim uspješan rad i njihovom članovima dobro zdravlje i dug život“, poručio je Pavić nakon prijema organizovanog za predstavnike ovih udruženja.

On je naglasio da gradska administracija izuzetno cijeni doprinos boraca NOR-a antifašizmu.

„Zato u budžetu svake godine izdvojimo dio sredstava za rad ovog udruženja i pomažemo im u njegovanju tradicije NOR-a, zajednički organizujemo mnoge manifestacije koje znače sjećanje na NOB i na takav način sarađivaćemo i ubuduće“, kazao je Pavić.

On je istakao da grad ima dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Prijedor i da zato svih ovih kriznih godina budžetska stavka za ovu populaciju nije smanjivana nego je ili ostajala ista ili je bila povećavana kao što je to slučaj i za 2013. godinu.

„Što je veća kriza to su veće potrebe penzionera i drugih socijlano ugroženih lica. Karakteristično je da nam Udruženje penzionera svake godine dostavi izvještaj o radu i vidimo koliko savjesno i odgovorno ova organizacija troši sredstva i koliko su penzionera pomogli“, dodao je Pavić.

Predsjednik SUBNOR-a Blagoja Gajić rekao je da su borci NOB-a prezadovoljni saradnjom sa gradom.

„Boraca ima više od 400, a pet je nosilaca partizanske spomenice“, dodao je Gajić.

Predsjednik Udruženja penzionera Prijedor Slobodan Brdar rekao je da je u posljednjih šest godina lokalna administracija ovo udruženje pomogla sa 1,3 miliona KM.

„Mi smo taj novac utrošili transparentno, prvenstveno za jednokratne novčane pomoći i za banjsko-klimatsko liječenje. Pomogli smo oko 9.670 naših kolega koji se nalaze u stanju socijalnih potreba i uputili 1.499 penzionera na banjsko-klimatska liječenja, a za više od 1.100 organizovali izlete po Republici Srpskoj“, dodao je Brdar.
SRNA

Comments are closed.