Gradonačelnik Pavić-Razvoj poljoprivrede: Podsticati više gazdinstva a manje pojedince

sg prijedor 2-gradonacelnik pavicGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da će iz gradskog budžeta u narednoj godini podsticaji za razvoj poljoprivrede više biti usmjeravani na registrovana gazdinstva, a manje na pojedince.

„U velikoj smo dilemi oko tih subvencija u poljoprivredi jer dajemo ih onima koji imaju određeni broj košnica, određeni broj muznih krava, određeni broj posađenih voćaka i slično i dešava se da podsticaje dobije čovjek koji ima stalni radni odnos, a poljoprivredom se bavi u slobodno vrijeme“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je naglasio da je namjera gradske uprave da ljude podstakne da svoju poljoprivrednu djelatnost registruju kao gazdinstvo i da na bazi toga ostvaruju pravo na subvencije.

Sada finansiramo i ljude koji se nisu registrovali kao poljoprivredni proizvođači, a koji zauzimaju neko radno mjesto. Smatramo da ubuduće treba da finansiramo ljude kojima će njihovo poljoprivredno gazdinstvo biti njihovo radno mjesto“, dodao je Pavić.

U budžetu za 2013. godinu za Odjeljenje za privredu i poljoprivredu grada Prijedora planirano je 1.678.200 KM ili 9,7 odsto više nego u rebalansu ovogodišnjeg budžeta.
SRNA

Comments are closed.