Gradonačelnik zlatnikom darivao prvu bebu rođenu u našem gradu u 2021. godini

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović boravio je danas u prijedorskoj bolnici gdje je uručio zlatnik i cvijeće za Svjetlanu Kričković /31/, majku dječaka koji je prva rođena beba u našem gradu u 2021. godini.

Riječ je o dječaku koji će dobiti ime Lazar i rođen je juče u popodnevnim časovima i to sa 4,1 kilogram težine.

Poštujući važeće epidemiološke mjere, svečanost je obavljena u holu bolnice, a poklone je bolničko osoblje uručilo srećnoj majci kojoj je ovo drugo dijete. Osim zlatnika, roditelji bebe će kao poklon od Gradske uprave Prijedor dobiti i 600 KM.

– Gradska uprava je opredijeljena za poboljšanje nataliteta u Prijedoru a to je jedan od razloga zbog čega sam danas ovdje. Od ove godine, što ranije nije bila praksa, prvorođenoj bebi u novoj godini biće uručen zlatnik. Gradska uprava stoji na raspolaganju i našem mladom sugrađaninu, ali i svim ostalim da žive mnogo bolje i onako kako zaslužuju. Iz Fonda za natalitet od ove godine će za prvorođeno dijete biti izdvajano po 500 KM, za drugorođeno 600 KM, a za treće i svako naredno rođeno dijete po 700 KM – rekao je Pavlović.

On je dodao da to jasno govori da želimo da poboljšamo pronatalitetnu sliku grada Prijedora i da smo jasno opredijeljeni da pomažemo u tim namjerama.

Mali Lazar je po rođenju dobio najvišu ocjenu deset, a ime mu je dao njegov otac.

Poštujući epidemiološke mjere majka se samo putem bolničkog osoblja zahvalila gradinačelniku na poklonima i posjeti.

– Hvala gradonačelniku Pavloviću na poklonima i posjeti. Osjećaj je zaista lijep. Dječak se trebao roditi još 25. decembra, ali je „sačekao“ sedam dana da bude prvi dječak u ovoj godini. Svima želim sretnu novu godinu a svima onima koji to žele da se ostvare kao majke, jer je osjećaj prelijep – poručila je Kričkovićeva.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.