GradPrijedor.com: Humanitarna akcija za pomoć malom Nikoli Dunoviću, sinu „majke hrabrosti“ Jelene Trikić

Tokom nekoliko posljednjih dana veći broj čitalaca internet portala GradPrijedor.com obratio nam se sa željom da se i u našem gradu organizuje prikupljanje pomoći za malog Nikolu Dunovića koji je ostao bez svoje hrabre majke, Jelene Trikić, koja je umrla prošle nedjelje.

U saradnji sa našim prijateljima od sutra pokrećemo humanitarnu akciju u koju se mogu uključiti svi naši sugrađani. Naime, uz pomoć Udruženja građana „DON“ Prijedor i njihovog Lokalnog volonterskog servisa te uz pomoć Frizerskog salona „Stil“ iz Prijedora, već od sutra moći ćete da pomognete malom Nikoli da lakše prebrodi svoje djetinjstvo bez prisustva majke Jelene.

Od ponedjeljka, 26. novembra u prostorijama UG „DON“ Prijedor koje se nalaze u ulici Miloša Obrenovića 18a (prolaz iza Zavoda za izgradnju grada) moći ćete da ostavite svoju pomoć ukoliko to želite. Na ovom mjestu biće prikupljani novčani prilozi za malog Nikolu te prilozi kao što su hrana za bebe „humana 1“, pelene za bebe teže od tri kilograma ili dječija kozmetika. Radno vrijeme „DON-a“ je od 08:00 do 16:00 časova(radnim danom).

Drugo mjesto na kome ćete moći da ostavite svoje humanitarne priloge u vidu hrane za bebe, pelena ili dječije kozmetike, nalazi se Frizerskom salonu „Stil“ u ulici Jovana Raškovića bb (preko puta kladionice Mozzart). Radno vrijeme salona je 07:30-18:30 časova(radnim danom) i 07:30-16:00 časova (subotom).

Pozivamo sve naše sugrađane, pojedince ili preduzeća, a naročito sve one koji prate rad našeg portala da se odazovu ovoj akciji. Svi oni koji žele na bilo koji način da se uključe u ovu humanitarnu akciju mogu se obratiti nama putem e-maila: vijesti@gradprijedor.com ili na telefon 061/858-505.

Sve one koji izraze želju da pomognu malom Nikoli, molimo da, ukoliko to žele, ostave svoje ime i prezime kako bi ih obavijestili o tome šta je urađeno sa njihovom donacijom i kako bi im se zahvalili. Nakon što se akcija završi, prikupljena pomoć biće uručena porodici Nikole Dunovića, a izvještaj o svemu tome moći ćete pronaći na našim stranicama.

Hrabra majka Jelena Trikić (32), rodom iz Drvara koja je živjela u Prijedoru, odlučila je da se uprkos teškoj bolesti porodi, odbila je hemoterapiju i žrtvovala se da bi dobila sina Nikolu. Jelena Trikić je preminula u nedelju, 18. novembra, u Kliničkom centru Banjaluka.

Ona se od 2007. godine borila sa teškim oblikom tumora na mozgu. Imala je dva teška operativna zahvata, bila je pod zračnom terapijom i terapijom citostaticima. Uprkos teškoj bolesti i iako su joj onkolozi preporučili intenzivniju terapiju, Jelena je to odbila jer bi to uništilo njenu sposobnost da ima potomstvo. U tome je i uspjela i prije mjesec i po na svijet donijela zdravog dječaka Nikolu. Ljudi dobre volje koji žele da pomognu da odrastanje malog Nikole, za koga je njegova majka dala život, bude bezbrižnije i ljepše, mogu to uraditi uključivanjem u ovu humanitarnu akciju.

Comments are closed.