Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora – 09.04.2020.

GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 09.04.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

ZAKLjUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

1. Na području grada Prijedora u odnosu na prethodni dan nije registrovan ni jedan slučaj pojave oboljenja od virusa korona. Pod zdravstvenim nadzorom je 90 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 1007 lica. U formiranim karantinima trenutno je smješteno 87 lica .
2. Mjere i preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije se dobro poštuju, a nadležne institucije kao i nadležni inspekcijski organi preduzimaju mjere naložene od strane Gradskog štaba za vanredne situacije
3. Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naređenja, zaduženja i preporuke:

  1. Obavezuju se zdravstvene ustanove – apoteke na području Grada Prijedora da se od 10.04.2020. godine pridržavaju zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije koji je donesen 01.04.2020. godine, a koji glasi “U cilju sprovođenja vanrednih mjera reagovanja na pojavu virusa korona u Republici Srpskoj ograničava se rad zdravstvenih ustanova – apoteka, osim apoteka koje organizuju dežurstvo ili pripravnost u trajanju od:

a) radnim danom od 7 – 18 časova
b) vikendom od 7 -15 časova

– Ovaj zaključak se primjenjuje do 13.04.2020. godine.

2. Strogo se zabranjuje paljenje korova, i drugog poljoprivrednog otpada kao i izazivanje bilo kojeg oblika vatre na otvorenom bez prethodnog obavještavanja i saglasnosti Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.
3. Naređuje se inspekcijskim i kontrolnim organima na području Grada Prijedora da intenziviraju kontrolu paljenja korova i izazivanja bilo kojeg oblika vatre na otvorenom i da u slučaju ne poštivanja zabrane strogo primjenjuju propisane kaznene odredbe Zakona o zaštiti od požara (Službeni glasnik Republike Srpske br. 94/19)

Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva, javne ustanove i institucije.

DOSTAVLjENO:
– Organima i službama Gradske uprave Prijedor
– Javnim ustanovama
– Institucijama
– a/a

Broj: 02-sl-24/20
Datum: 09.04.2020. godine

KOMANDANT
Milenko Đaković

Comments are closed.