Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora – 25.05.2020.

GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 25.05.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

ZAKLjUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

1. Na području grada Prijedora u posljednja 24 sata nije registrovan ni jedan slučaj sa pozitivnim testom na korona virus, tako da je trenutno 24 lica sa pozitivnim testom na virus korona. Do sada se 17 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 11 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji je 68 lica. Zdravstveni nadzor je prestao za 1846 lica. U bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – COVID odjeljenje radi liječenja smješteno je 16 lica sa utvrđenim oboljenjem od novog virusa korona od kojih su 12 lica iz Prijedora, dva lica iz Kozarske Dubice i po jedno lice iz Novog Grada i Kostajnice.
2. Dana 22.05.2020. godine Republički štab za vanredne situacije je donio Zaključak br.38-3/20 o regulisanju radnog vremena ugostiteljskih objekata kojim se do 08.06.2020. godine radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, kao i ugostiteljskih objekata za smještaj ograničava od 06:00 do 23:00 časa.
3. Dana 22.05.2020. godine Republički štab za vanredne situacije je donio Zaključak br.38-4/20 o održavanju proslava maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama kojim se dozvoljava održavanje proslava maturskih večeri za učenike završnih razreda u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, u periodu od 01. juna 2020. godine. Proslave maturskih večeri se organizuju uz obavezno poštivanje mjere zabrane okupljanja u grupama većim od 50 lica.
4. Dana 22.05.2020. godine Republički štab za vanredne situacije je donio Zaključak br.38-2/20 o prestanku primjene Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske kojim se ukida zabrana kretanja u vremenu od 22:00 časova do 05:00 časova, kao i druge donesene zabrane kretanja.
5. Svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od starne Gradskog štaba za vanredne situacije.
6. Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke

1. Obavezuju se ugostiteljski objekati za ishranu i piće, kao i ugostiteljski objekti za smještaj na području grada Prijedora da u potpunosti poštuju mjere Republičkog štaba za vanredne situacije o regulisanju radnog vremena i da obavezno preduzimaju mjere propisane Uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprečavanje pojave širenja novog virusa korona na radnom mjestu.
2. Obavezuju se direktori osnovnih i srednjih škola da u potpunosti poštuju mjere utvrđene Zaključkom o održavanju proslava maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama br.38-4/20 od 22.05.2020.godine.
3. Obavezuju se sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica na području grada Prijedora da se pridržavaju mjera zaštite od novog virusa korona donesenih od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije i to: obavezno nošenje zaštitnih maski, održavanje socijalne distance, mjera obavezne dezinfekcije, kao i mjera održavanja lične higijene.

Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva , javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

DOSTAVLjENO:

– Organima i službama Gradske uprave Prijedor
– Javnim ustanovama
– Institucijama
– a/a

Broj: 02-sl-53/20
Datum: 25.05.2020. godine

KOMANDANT
Milenko Đaković

Comments are closed.