Gradski stadion u Prijedoru dobija reflektore – Završetak radova na proljeće 2020

Foto: Ilustracija – JTKPHOTO –
shutterstock.com

Gradonačelnik Prijedor Milenko Đaković je sa predstavnicima Fudbalskog saveza BiH i FK Rudar potpisao ugovor o izgradnji reflektora na gradskom stadionu u Prijedoru.

Đaković je novinarima izjavio da su potpisivanju ovog ugovora prethodili višegodišnji razgovori o stvaranju povoljne infrastrukture na stadionu na kojem utakmice igra FK Rudar Prijedor.

Želja nam je da ovaj projekat uspješno završimo, a onda ćemo poslije toga nastaviti i stvarati bolje uslove u ostaloj infrastrukturi vezanoj za gradski fudbalski stadion – rekao je Đaković.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za administraciju FS BiH Nihad Hodžić rekao je da je u okviru projekta unapređenja infrastrukture odnosno izgradnje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH grad Prijedor nakon dvije godine prepoznat kao lokalna zajednica koja je spremna da učestvuje u ovom projektu i da je rezultat toga današnje potpisivanje trojnog ugovora, istaknuto je na sajtu Grada Prijedora.

– Čitav posao bi trebalo da bude završen do kraja maja iduće godine, a propozicije kroz licenciranje klubova za nastup u Premijer ligi kažu da klubovi moraju nastupati na stadionima koji imaju reflektorsku rasvjetu od sezone 2020/2021- rekao je Hodžić.

On je dodao da će učešće Saveza biti 230.000 KM, a da će većinski u projektu učestvovati gradska uprava.

– Predviđamo da će biti potrebno 100 reflektorskih jedinica da bismo postigli nivo rasvjete minimalno 800 luksa koliko je potrebno za stadion druge kategorije po UEFA kategorizaciji – naveo je Hodžić.

Predsjednik Upravnog odbora FK Rudar Prijedor Darko Milunović podsjetio je da je nova uprava prije dva mjeseca najavila mnoge sportske i infrastrukturne ciljeve, a da je jedan od njih izgradnja reflektora, veća posjećenost na utakmicama i veći prihod od prodaje ulaznica.

– Stvaraju se pretpostavke da stvorimo ne samo bolji ambijent na gradskom stadionu nego da stvorimo i bolju sredinu za sportske rezultate i dolazak igrača u FK Rudar Prijedor – naveo je Milunović i dodao da je ambicija kluba u ovoj sezoni povratak u Premijer ligu BiH.

Izvor: eKapija.com

Comments are closed.