Gradu dva priznanja prestižnog Fajnenšel tajmsa

04-Prijedor---4

Dva priznanja prestižnog lista Fajnenšel tajms gradu Prijedoru najbolji su pokazatelji da je gradska administracija svoje napore i svoju strategiju razvoja usmjerila ka budućnosti, ocijenio je danas gradonačnik Prijedora Marko Pavić.

„To su priznanja nama šta smo uradili, ali ona imaju veći značaj time što će se investitori moći uvjeriti da je jedna nezavisna kuća dala takva priznanja i da mogu ići u direktne investicije“, rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Specijal Fajnenšel Tajmsa, magazin „FDI“ na konkursu za evropske gradove i regije, na kojem je učestvovala 481 lokacija – 294 grada, 148 regija i 39 lokalnih kompanija, dao je visoka mjesta Prijedoru u dvijema od šest kategorija.

„U kategoriji troškovne efikasnosti od 294 grada Prijedor je zauzeo peto mjesto među mirkogradovima i mislim da je to veliko priznanje našem gradu i lokalnoj administraciji“, naveo je Pavić.

U kategoriji gradovi budućnosti 2016-2017 od 190 gradova Prijedor je zauzeo četvrto mjesto među mikrogradovima.

„Mikrogradovi su do 100.000 stanovnika, a od velikih gradova na toj listi našli smo se u društvu Barselone, Londona, Štokholma, Dablina, Budimpešte, Amsterdama, Beča i Milana“, kazao je Pavić i dodao da biti u konkurneciji s takvim gradovima jeste nešto što sve može da raduje.

On je izrazio očekivanje da će ova priznanja privući investitore i doprinijeti još boljem poslovnom okruženju koje je u gradu Prijedoru već osvjedočeno dvama priznanjima njemačkog GIZ-a, kao i sertifikatom BFC za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi.

„Jednako tretiramo i domaće i strane investitore, a posebnu pažnju poklanjamo našim investitorima iz dijaspore“, dodao je Pavić.

Bojan Jojić iz Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ rekao je da su ovi rezultati objavljeni 15. februara ove godine i da se informacija o tome nalazi na veb stranicama Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH /FIPA/.

Autor: SRNA

Comments are closed.