Hiljade gostiju uživa na Kozari

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković otvorio je juče na Mrakovici privredno-turističku manifestaciju „Dani zime na Kozari“, koja je okupila više hiljada gostiju iz Republike Srpske i Federacije BiH.

– Manifestacija je od velikog značaja za ovu regiju – rekao je Đaković. On je podsjetio da je Kozara u 2016. godini dostigla novi rekord u broju posjeta – više od 100.000 – i da je i ova manifestacija način da ljepote ove planine postanu dostupne svima.

Ministar uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić je ocijenila da je promocija Kozare od izuzetnog značaja.

– Upravo zato nam je važno da i mi u Vladi dajemo doprinos, jer ovo je najbolja promocija svega što imamo i što Kozara i Potkozarje mogu da ponude – kaže Rešićeva.

Direktor Turističke organizacije RS Nada Jovanović izrazila je zadovoljstvo što se iz godine u godinu povećava broj ljudi koji dolaze na ovu manifestaciju i naglasila da je važno to što Kozara ima turističku posjetu cijele godine.

Prema njenim riječima, posljednji nastup Turističke organizacije RS na sajmu u Utrehtu pokazao je ogromno interesovanje upravo za Kozaru.

Direktor TO Prijedora Amira Ganić rekla je da su na platou postavljena 24 štanda, ali da je interesovanje bilo mnogo veće nego ranijih godina, te su postavljeni i pomoćni stolovi.

TAKMIČENjA

u okviru manifestacije se održavaju sportska i gastro takmičenja. U programu su učestvovali Gradiški tamburaši, muška pevačka grupa „Ponos Kozare“, ženska etno-grupa „Gugutke“ i di-džejevi Vladimir i Aleksa.

Autor: G.V. – Večernje novosti
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.