Humaninitarci na novoj adresi

crveni krst prijedor

Gradska uprava Prijedor ponudila je ovdašnjoj organizaciji Crvenog krsta da izabere jedan od tri poslovna prostora u boračkoj zgradi na Pećanima u koji bi Crveni krst trebalo da se preseli iz dotrajalih prostorija u kojima se sada nalazi, a koje se planiraju rušiti.

„To nas raduje i nadamo se da će taj prostor biti i uređen za nesmetan rad, jer naša organizacija nema vlastitih finansijskih sredstava za ovu namjenu. Tražićemo donatore koji bi finansijski pomogli uređenje našeg budućeg novog prostora za rad“, navodi se u izvještaju o radu prijedorskog Crvenog krsta za 2015. godinu.

Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor lani je posredovala u 550 dobrovoljnih davanja krvi i organizovala edukaciju iz prve pomoći za više od 600 učenika.

Za 520 pojedinačnih korisnika i za više kolektiva podijelila je humanitarnu pomoć u robi i novcu ukupne vrijednosti 136.040 KM.

Pojedinačni korisnici su socijalno ugrožene porodice, a kolektivni Udruženje roditelja sa četvero ili više djece „Roda, Mjesna zajednica Raškovac, Dom za lica sa invaliditetom Čirkin Polje, Dom za starija lica, bolnica „Doktor Mladen Stojanović“, Hrišćansko humanitarno udruženje „Hljeb života“, Udruženje paraplegičara i sve prijedorske osnovne škole.

Prijedorski Crveni krst ima četiri stalno zaposlena radnika i oko 200 volontera. Poslovnu 2015. godinu završio je sa ujednačenim prihodima i rashodima od po 140.945,34 KM.

Autor: SRNA

Comments are closed.