Humanitarna akcija kina Kozara

U četvrtak, 27. septembra, u kinu „Kozara“ biće održana posebna projekcija filma „Čudesni Spajdermen“, a sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je Javnoj ustanovi (JU) „Centar Sunce“ Prijedor (bivša Specijalna osnovna i srednja škola „Đorđe Natošević“), najavila je direktor JU „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor Safira Karahodžić.

„Cijena ulaznice je 3 KM i sav prihod biće uplaće na račun JU ‘Centar Sunce’. Na ovaj način kino ‘Kozara’ pridružiće se brojnim sugrađanima, javnim i privatnim preduzećima, institucijama i ustanovama koje su pomogle izgradnju senzorne sobe u novoizgrađenom centru“, rekla je Karahodžić.

Direktor JU „Centar Sunce“ Prijedor Slađana Radaković kazala je da je ukupna vrijednost senzorne sobe 35.000 KM, a da je do sada prikupljeno 32.200 KM.

„Nedostaje nam još 2.800 KM i vjerujem da ćemo ubrzo imati i taj iznos, a sve zahvaljujući humanosti brojnih pojedinaca i organizacija“, navela je Radaković.

Senzorna soba je specijalizovana prostorija izolovana od vanjskih uticaja, obložena strunjačama i potpuno bezbjedna, a sadrži različitu opremu kojom se djeluje na čula korisnika. U njoj se razvijaju čulna pažnja i vještine. Soba je namijenjena prvenstveno djeci koja imaju poremećaj pažnje, hiperaktivnoj djeci, ali isto tako je mogu koristiti i zdrave osobe koje su u stanju povećane fizičke aktivnosti, uznemirenosti ili stresa. Senzorna soba utiče na sva čula. To je interaktivna soba, gdje terapeut kontroliše opremu, dozira stimuluse za svako čulo i prilagođava ih individualnim karakteristikama svakog korisnika.

Projekcija filma „Čudesni Spajdermen“ u kinu „Kozara“, čiji prihod je namijenjen JU „Centar Sunce“, zakazana je za 17.30 časova. Informacije i rezervacije na telefon 211-259.

JU „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor

Comments are closed.