Humanitarna organizacija Srbi za Srbe primili Orden Republike Srpske

Na dan državnosti Republike Srpske, 9. januara 2018. godine, u sklopu centralne proslave u Banjaluci, predsjednik Republike odlikovao je istaknute kolektive i pojedince. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe odlikovana je ordenom Krst milosrđa, za dugogodišnji priznati humanitarni rad i pomoć višečlanim porodicama širom Balkana.

U prazničnoj atmosferi obilježena je krsna slava Republike Srpske Sv. Arhiđakon Stefan. Sveta Liturgija u Hramu Hrista Spasitelja okupila je najuglednije ljude iz Srbije i Republike Srpske, a Liturgiju je služio Patrijarh srpski Gospodin Irinej. Nakon Liturgije, u Palati predsjednika, priređen je prijem na kome su, pred velikim brojem medija, dodjeljena najviša priznanja i ordeni.

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe došli su iz svih krajeva Republike Srpske i Srbije, pa čak i iz Njemačke. Velika čast za sve donatore, prijatelje, saborce i volontere organizacije – orden je primio u ime organizacije gospodin Saša Vignjević, generalni sekretar Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u Republici Srpskoj.

Nakon uručenja ordena, članovi i volonteri organizacije prisustvovali su svečanom defileu na banjalučkim ulicama, a poslije su se u dvorani Borik okupili na svečanoj akademiji posvećenoj 26. rođendanu Srpske Republike.

Velika čast i priznanje za humanitarni rad duži od decenije došlo je na početku 2018. godine koja već mnogo obećava. Zvanično priznanje pokazuje da je organizacija SRBI ZA SRBE na pravom putu milosrđa i bratske pomoći i otvara nove mogućnosti za nove projekte širom Srpske Republike.

Koliko je značajno priznanje uručeno najbolje pokazuje sam opis ordena:
– Orden Krst milosrđa se dodjeljuje kolektivima i pojedincima za naročito isticanje u požrtvovanju i hrabrosti te njezi ranjenika i bolesnika za vrijeme borbe. U miru se dodjeljuje samo za izuzetna djela.

Izvor: srbizasrbe.org

Comments are closed.