Humanost bračnog para Railić: Siromašnim porodicama podijelili 5.000 eura

avaz-humani railici 1Nevjerovatna humana priča stiže iz Oštre Luke, male općine udaljene 30-ak kilometara od Prijedora, u kojoj su jučer supružnici Mile (53) i Vlatka (51) Railić, mještani sela Batkovci kod Oštre Luke, 50 socijalno ugroženih porodica obradovali sa po 100 eura.

Mili, koji se duži period uspješno bavi privatnim biznisom u Njemačkoj, gdje tokom godine i provodi najviše vremena, dovoljni su bili pogledi i riječi zahvalnosti onih kojima je uljepšao predstojeće novogodišnje praznike.

– Ovo su za mene posebni i vrlo emotivni trenuci. Srce mi je puno i presretan sam zbog mogućnosti da mogu pomoći tim ljudima. Učinit ću to, sasvim sam siguran i naredne godine, moguće i s mnogo većom donacijom – rekao je Mile koji je sa suprugom Vlatkom siromašne porodice, njih 34, sa po 100 eura obradovao i krajem prošle godine.

avaz-humani railici 2Da sve bude zanimljivije, Mile rodni kraj nikad nije zaboravio. Tako je u Batkovcima, selu u kojem danas živi 30-ak porodica, uglavnom Srba i Hrvata, zahvaljujući prije svega domaćinima Railićima asfaltiran lokalni put, izgrađena škola i mjesna ambulanta. Radove na uređenju sela koje je postalo primjer u BiH povremeno nadgleda Vlatka koja se u Miline rodne Batkovce vratila 1998. godine.

Upoznavanje u Umagu

Vlatka, koja je inače rođena u Sisku, Milu je prije 33 godine upoznala u Umagu. U braku su dobili dvojicu sinova i kćerku i imaju dvoje unučadi.
Dnevni avaz

Comments are closed.