Humanost na djelu-Suze radosnice zbog Rumenke

Samohrana majka Božana Aleksić iz prijedorskog sela u Donji Garevci dobila je juče kravu i time joj se ostvarila dugogodišnja želja da ima dovoljno mlijeka i sira da prehrani svoje troje maloljetne djece.
Poslije priče objavljene u “Glasu Srpske” o Božani i njenoj djeci javili su se donatori iz Banjaluke i Nove Topole koji su poželjeli da im ostvare san. Najvredniji je ipak dar najveće govedarske farme u Evropi “Farmlanda” iz Nove Topole koji su juče dovezli kravu Rumenku do Aleksića.
Božana i njeni sinovi Nemanja, Draško i Draženko nisu mogli sakriti suze radosnice, kada je u njihovo dvorište ušla dugo željena krava Rumenka.
– Nisam se ni nadala da će tako brzo humani ljudi da reaguju i da nam poklone kravu. Sretna sam i zahvaljujem farmi iz Nove Topole, što mi pomaže da prehranim svoje mališane. Sad mi djeca neće biti gladna, a ja neću morati nikoga da molim za litar mlijeka. Imaćemo svega, mlijeka, sira i kajmaka – kroz suze priča Božana i dodaje da joj od objavljivanja teksta u “Glasu Srpske” mnogi žele da pomognu.
– Ohrabruje me što ima toliko humanih ljudi. Hvala im svima od srca – kaže Božana dodajući da ima nešto građevinskog materijala i da će napraviti Rumenki štalu.
Predstavnik Govedarske farme “Farmland” iz Nove Topole Darko Šandara rekao je da su svi radnici u firmi odlučili da pomognu Božani i njenoj djeci.
– Krava je steona i za pet mjeseci će se oteliti. Božana će imati i mlijeko i hrane. Dovezli smo i tonu sjena, 300 kilograma koncentrata za ishranu krave. Sve je to od srca i želimo da ova porodica ima sretniji i izvjesniji život – kazao je Šandara.
Božana Aleksić (40) ima petoro djece, ali su dvije kćerke stekle svoje porodice. O sinovima, koji imaju jedanaest, osam i šest godina brine se sa 180 KM dječijeg dodatka i nadnice koju zaradi kada je vrijeme sezonskih poslova.
Žiro račun
Svi oni koji žele da pomognu Božani, mogu da uplate novac na njenu štednu knjižicu kod Volksbank Prijedor, na broj žiro-računa 5673630331131321, uz naznaku za Božanu Aleksić.
Glas Srpske

Comments are closed.