Humanost učenika Medicinsko-tehnološke i građevinske škole: Četvrti dva podržao akciju Crvenog krsta

Učenici prijedorske Medicinsko-tehnološke i građevinske škole odazvali su se akciji Crvenog krsta u Nedjelji solidarnosti, za pomoć starim socijalno ugroženim licima. Riječ je o očuvanoj garderobi i sredstvima koja su 29 učenika Četvrtog dva, uz podršku profesora Branislava Kecmana, odvajali od svog džeparca za kupovinu osnovnih namirnica i higijene. Nikolina Babić smatra da će, i kao odrasli, mnogi njeni vršnjaci ostati u velikoj porodici humanih ljudi:

– Ovo nam je završna godina. Svake godine smo radili neki vid humanitarne akcije i nadamo se da ćemo, kao pojedinci, i dalje podržavati aktivnosti Crvenog krsta i pomagati onima kojima je to neophodno – rekla je Babićeva.

Primajući zahvalnicu Crvenog krsta za odjeljenje Četvrti dva, na prijemu u prostorijama ove organizacije, direktor Medicinsko-tehnološke i građevinske škole Milenko Kosić rekao je da je ponosan na svoje đake koji se rado odazivaju brojnim humanitarnim akcijama:

– Bili smo najuspješniji davaoci krvi u Prijedoru. Učestvovali smo u čišćenju grada, 9. septembra, i nagradio sam sve one koji su taj dan radili, izletom u Banjaluku. Škola može dosta toga uraditi u lokalnoj zajednici, uz dobru organizaciju – smatra Kosić.

– Bili smo na terenu i odnijeli pomoć onih koji su se, pored ovog odjeljenja, odazvali akciji, a to su “Intereks” i d.o.o. “Nikić”. Imali smo i zajedničku aktivnost sa Udruženjem “Čisto srce”, s kojim imamo dobru saradnju. Zajednički smo odvojili pomoć i posjetili u LJubiji nekoliko porodica – rekao je Zoran Veselinović, sekretar prijedorskog Crvenog krsta.

Nedjelja solidarnosti, ove godine, odvijala se pod motom: “Budimo solidarni – pomozimo starima”. Cilj akcije je da se pomogne starim socijalno ugroženim osobama da lakše prebrode predstojeću zimu. U tu svrhu, Crveni krst je pokrenuo humanitarni broj 1415 putem kojeg, do 30. novembra, građani mogu darovati jednu konvertibilnu marku.
Kozarski vjesnik

Comments are closed.