I budući prvačići putuju u Kumbor

Skola

Osnovna škola „Branko Ćopić“ iz Prijedora jedna je od 18 škola iz Republike Srpske čiji će predškolci otputovati u Kumbor u okviru programa „Socijalizacija djece Republike Srpske“, najavila je direktor ove obrazovne ustanove Sanja Munjiza.

„Od 20. do 28. maja šestogodišnjaci će boraviti u dječijem odmaralištu u Kumboru uz stručnu pratnju ljekara, pedagoga, vaspitača, socijalnog radnika, psihologa, defektologa i, po potrebi, studenata volontera“, rekla je Munjiza.

U grupi koja pohađa pripremni predškolski program u područnom odjeljenju u Gomjenici, a koji finansiraju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i organizacija „Spasimo djecu“, boravi 25 djece.

„Do sada ih se prijavilo devet i mi očekujemo da će se još roditelja odlučiti za ovaj program koji godinama daje odlične rezultate“, dodala je Munjiza.

Osnovna škola „Branko Ćopić“ jedina je prijedorska škola uključena u program „Socijalizacija djece Republike Srpske“ koji već 14. godinu realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, a kojem je budžet za ovu godinu povećan na milion maraka.

Koordinator ovog projekta Jovanka Vuković ranije je izjavila da je grad Prijedor jedna od lokalnih zajednica koja svake godine učestvuje u programu „Socijalizacija djece Republike Srpske“ i koja je veoma senzibilisana za potrebe djece.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.