I grad na Sani odao poštu ratnom hirurgu heroju Miodragu Laziću [video]

Foto: Twitter

Ulicama Prijedora večeras su kružila vozila sa razglasnim uređajima sa kojih se čula pjesma „Marš na Drinu“, čime je i ovaj grad odao poštu doktoru Miodragu Laziću, ratnom hirurgu i heroju Republike Srpske.

Predsjednik prijedorskog Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ Zlatko Ritan izjavio je da se u teškim vremenima dešava da odlaze veliki ljudi i da je doktor Miodrag Lazić bio velikan koji je zadužio srpski narod.

„Najmanje što možemo učiniti jeste da mu odamo počast. Doktor Lazić omogućio je da mnogi izgubljeni životi budu vraćeni i ostavio dubok trag u istoriji spasavajući naš narod. Vjerujem da će njegov primjer izučavati naredna pokoljenja, jer se humanost koju je iskazao u ratu ne može opisati riječima“, rekao je Ritan novinarima.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić /65/, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je juče Nišu od posljedica virusa korona.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, radio je u ratnoj bolnici „Koran“ na Palama, jedan je od osnivača ratne bolnice „Žica“ u Blažuju na prvoj liniji fronta kod Sarajeva gdje je tokom 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, obavio više od 3.500 operacija.

Za ono što je učinio kao ratni hirurg-dobrovoljac tokom devedesetih godina, Lazića je Ordenom Svetog Save odlikovao tadašnji srpski patrijarh Pavle.

Čuveni srpski hirurg je u posljednjoj poruci javnosti potpisanoj sa „Doktor Laza – hirurg napaćenog srpskog naroda“ naveo da mu je posljednja želja da bude ispraćen pjesmom „Marš na Drinu“.

Izvor: SRNA
Foto & video: GradPrijedor.com

Comments are closed.