Impresija: Prva izložba likovnih radova frizerke Nevenke Aljetić – Slike iz duše naslikala prstom

Nevenka Nena Aljetić, poznata prijedorska frizerka koja se amaterski bavi slikanjem, o čemu je Press RS već pisao, proteklog vikenda je u auli Pozorišta Prijedor otvorila prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Impresija“.

Mesud Hodžić, slikar i recenzent izložbe koju čini 25 slika, tim povodom je rekao da se radi o istinskoj ljubavi prema estetici.

– Kao i u svom frizerskom poslu, tako je uspešna i na polju slikarstva. Nena u svom likovnom izrazu ne korača stopama naivaca niti amatera. Ona ne priznaje umetničke pravce niti teoriju akademizma. Ona slika ono što tog momenta zaželi, slika srcem, a ne mozgom. Zato se s pravom može reći da je ona slikar duše. Tu postoje dela za svačije oko i ukus, pa se može reći da je tu prisutno više autora. Ali za prefinjeno oko i strože kritičare preovladaće izraz koji je afirmisao američki slikar Džekson Polok – naveo je uz ostalo Hodžić.

Jedan posetilac izložbe kaže da je došao iz znatiželje jer se radi o višestruko nagrađivanoj frizerki.

– Došao sam i na nagovor supruge, koja se dugo godina frizira kod Nene i koja mi je rekla da će me slike iznenaditi. I nisam se pokajao. Osim vrlo dobrim slikama, impresioniran sam i time što je od jedne devojke – modela napravila živu kreaciju. Iscrtala joj je lice, napravila fenomenalnu frizuru i ukrasila je cvećem, što je prvi put viđeno u gradu. Dugo pratim lokalnu likovnu scenu. Svi znamo da je Prijedor grad slikara, a od sada će biti i grad frizera koji slikaju – prokomentarisao je ovaj građanin, kome je bilo zanimljivo saznanje da ova frizerka slika prstom, a ne kistom.

Nevenka Aljetić je prve savete dobila od akademskog slikara Tihomira Ilijaševića. Najviše voli apstrakcije i pejzaže, a slikarstvo smatra lekom za dušu.
Tekst i foto – Press RS
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.