In memoriam-Sead Delkić Papec

Prijedor je ostao bez svog Seada Delkića Papeca. Bluz gitarista, čovjek koji je napisao i na jednoj od večeri sjećanja na čuvenog prijedorskog doktora Esada Sadikovića puna srca otpjevao „Doktore, doktore, moj… „, iznenada je u 60. godini umro u Sanskom Mostu. U gradu u kojem je u svakodnevnom sjećanju na rodni Prijedor, živio posljednjih petnaestak godina.
Vijest o tome da je otišla dobra ljudska duša rastužila je i šokirala brojne Prijedorčane, one koji danas žive u Australiji, Kanadi, Americi, u zapadnoj Evropi… Nevjerica i u Prijedoru, u kojem je Papec tamo nekih davnih godina, sa svojih šesnaest, u bendu „Najmlađi“ počeo muzičku karijeru.
„Svirao je u gotovo svim orkestrima koji su obilježili muzičku scenu grada u kojem je godinama, na sebi svojstven način, stvarao. S njegovim odlaskom, nestao je i dio te muzičke scene. Nestala je i jedna topla duša, veliki čovjek i drag i nenametljiv prijatelj koji je svagdje bio dobrodošao“, kazao nam je juče Rezak Hukanović, jedan od brojnih Papecovih prijatelja.
Ogromna tuga i bol juče i u Donjoj Puharskoj u Prijedoru, u Delkićevoj porodičnoj kući. Neutješna majka Sabra, ali i tetka Sabiha Suljanović, koja kaže da je Sead u Prijedor dolazio gotovo svakodnevno. Da obiđe majku, ali i ljude s kojima nikad nije prekinuo veze.
„Ne znam postoji li na ovom svijetu čovjek kojem on nije bio drag“, kazala nam je kroz suze tetka Sabiha.
Sead je iza sebe ostavio i sina Vedrana, sestru Senadu, snahu Selmu i unuku Ernu.
Dženaza Seadu Delkiću Papecu biće klanjana danas, nakon ikindija namaza, ispred džamije u Donjoj Puharskoj. Bit će ukopan na mezarju u Donjoj Puharskoj, koje je samo pedesetak metara udaljeno od njegove porodične kuće.
Dnevni avaz

Comments are closed.