Industrijska zona Celpak: U toku izgradnja mljekare Vitamilk vrijedne 4.5 miliona KM

U Industrijskoj zoni „Celpak“ u Prijedoru u toku je izgradnja nove fabrike – mljekare „Vitamilk“ koja bi trebalo da bude otvorena u aprilu ili maju naredne godine i gdje bi trebalo da bude otvoreno 50 novih radnih mjesta.

Preduzeće „Vitamilk“ od opštine je kupilo zemljište površine nešto veće od 9.000 kvadratnih metara gdje bi u prvoj fazi trebalo da bude izgrađen glavni proizvodni objekat i prostor za administraciju, ukupne površine 1.500 kvadratnih metara.

U drugoj fazi biće izgrađeno dodatnih 1.500 kvadrata pratećih objekata gdje će se obavljati sve od otkupa mlijeka, preko prerade i proizvodnje do distribucije mlijeka i mliječnih prerađevina.

Ova firma trenutno ima 300 kooperanata u Prijedoru, a otvaranjem vlastitog proizvodnog pogona očekuje se da taj broj poraste.

Prijedorsko preduzeće “Vitamilk” osnovano je 2008. godine i prve tri godine bavilo se samo distribucijom mlijeka i mliječnih proizvoda domaćih i stranih proizvođača, a od decembra 2011. godine pokrenulo je i vlastitu proizvodnju i na tržište plasiralo robnu marku “Belata”.
SRNA

Comments are closed.