Industrijska zona za lakše poslovanje

Prijedorski „Konzos“, proizvođač papirnatih kesa, jedna je od tri firme koje uspješno posluju u novoosnovanoj industrijskoj zoni „Celpak“ u kojoj je do sada uređeno oko 38 od ukupno 47 hektara zemljišta. Ova industrijska zona do sada je privukla 14 investitora, koji su kupili poslovne prostore. „Konzos“ zapošljava 30 radnika i bez obzira na ekonomsku krizu planira da ponovi prošlogodišnji nivo proizvodnje kada je izrađeno rekordnih 25 miliona papirnatih kesa ili 44 odsto više nego prethodne godine. Izvršni direktor preduzeća Ognjen Radić je istakao da je cjelokupna proizvodnja plasirana na inostrano tržište, a ostvareni prihod je investiran.

„Sredstva smo investirali u kupovinu mašina za preradu papirnate konfekcije, nabavku vlastitog kamiona za prevoz robe za Veliku Britaniju, kupovinu zgrade za novi proizvodni pogon od 5.000 metara kvadratnih, te adaptaciju i uređenje prostora“, kazao je Radić, navodeći da im je olakšano poslovanje nakon osnivanja industrijske zone.

Privrednike u industrijskoj zoni juče je obišao Marko Pavić, načelnik opštine Prijedor, navodeći da je lokalnom strategijom razvoja predviđena izgradnja pet industrijskih zona.

„Najznačajnija je industrijska zona ‘Celpak’, koja je i od strane Vlade RS i čeških konsultanata proglašena kao zona od interesa za RS. Ovdje su se stekli svi uslovi kako bi privukli mnogo investitora“, kazao je Pavić.

On je dodao da je u toku izrada studije izvodljivosti za ovu zonu i izrazio nadu da će već iduće godine u njoj biti još veći broj privrednika, koji će ponuditi nova radna mjesta.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.