IZ ARHIVA- Dječije igralište Rafa žirafa

Poštovani posjetioci internet portala GradPrijedor.com, u želji da novim čitateljima predstavimo i dio arhive vijesti objavljenih na našoj stranici, s vremena na vrijeme ćemo ponovo objaviti neke od interesantnih članaka. Danas smo za Vas odabrali vijest o izgradnji jednog dječijeg igrališta. Ova vijest je na našem sajtu objavljena 03.09.2010. godine.

Ovog četvrtka je u prijedorskoj ulici Vuka Karadžića otvoreno novo dječije igralište. „Rafu žirafu“, kako je ime ovog igrališta kojem su se najviše obradovali najmlađi Prijedorčani, su svečano otvorili načelnik opštine Marko Pavić i član uprave Raiffeisen banke Karl Hajnc Dobnig.

„Zahvaljujem se menadžmentu banke koji je prepoznao potrebe djece za jednim ovakvim igralištem, gdje će ona na najbolji mogući način provoditi svoje djetinjstvo i što je Prijedor, gdje već dugo postoji poslovnica ove banke, prepoznat kao grad vrijedan jednog ovakvog ulaganja“, rekao je Pavić.

On je istakao da će novo igralište biti dodatni podstrek za saradnju institucija i privrede sa ovom bankom koja će i ubuduće učestvovati u raznim akcijama koje provodi opština Prijedor.

Član Uprave Raiffeisen banke Karl Hajnc Dobnig rekao je da je ovo peto igralište u BiH koje je finansirala ova banka.

„Na ovaj način mi pokazujemo da se brinemo za djecu i uspostavljamo saradnju sa lokalnim zajednicama u kojima imamo svoje poslovnice“, rekao je Dobnig.

On je potvrdio da je Raiffeisen banka u saradnji sa Western Unionom uložila oko 25.000 KM u igralište koje je u svim segmentima prilagođeno evropskim standardima.

U protekle dvije godine opština Prijedor izgradila je dječija igrališta u desetak većih gradskih naselja, a njima planira da obogati i najveća prigradska naselja.

Comments are closed.