IZ ARHIVA- Foto vijest: Petarde mogu da prouzrokuju znatnu štetu

foto vijest-petarda ostetila fordPoštovani posjetioci internet portala GradPrijedor.com, u želji da novim čitateljima predstavimo i dio arhive vijesti objavljenih na našoj stranici, s vremena na vrijeme ćemo ponovo objaviti neke od interesantnih članaka. Danas smo za Vas odabrali foto vijest koja govori o tome kakvu štetu može da prouzrokuje bačena petarda. Ova vijest je na našem sajtu objavljena 13.12.2011. godine.

Da je kampanja „Petarde nisu igračke“ koju provodi MUP Republike Srpske itekako potrebna, kako mladima tako i ostalim građanima, pokazuje fotografija koja je nastala u Prijedoru u ponedjeljak, 12.12.2011. godine.

Naime, na parkingu ispred Gradske tržnice vidno je oštećeno putničko vozilo marke „Ford Mondeo“ bosanskoherecegovačkih tablica.

Kako nam je potvrdio jedan od mladića koji su se zatekli u blizini, oko 12:40 časova mnoge slučajne prolaznike iznenadila je i prepala manja eksplozija koju je, po njegovim riječima, vjerovatno izazvala bačena petarda.

„Poprilično iznenađen i prepadnut, osvrnuo sam se oko sebe da vidim šta se dešava i shvatio da nisam jedini koji je tako doživio ovaj jaki prasak. Ugledao sam ljude koji se zbunjeno osvrću oko sebe a u vazduhu se osjetio miris baruta. Na automobilu koji je stajao parkiran ispred ‘Kraš’ trgovine bila su dobro uočljiva oštećenja jer je puklo zadnje staklo. Pretpostavljam da se radi o nekoj jačoj petardi ili manjoj eksplozivnoj napravi kakve se najčešće koriste u ovo doba godine jer su na gepeku osim stakla bili primjetni i ostaci onoga što je eksplodiralo“, rekao nam je ovaj mladi Prijedorčanin koji nije želio da se predstavi.

Vjerujemo da se ovdje radilo o nečijoj potrebi da nekome bude zanimljiv i zabavan tako što će bacati petarde uokolo, ali slika oštećenog auta dovoljna je opomena da se sa ovakvim stvarima ne treba igrati.

Sigurni smo da vlasniku automobila nije bilo do smijeha i zabave kada je došao na lice mjesta.

Iako vjerovatnoća da se pronađe osoba koja je bacila petardu ili neki drugi eksplozivni predmet nije velika, nadamo se da će pripadnici SJB Prijedor ipak uspjeti da otkriju krivca.

Comments are closed.