IZ ARHIVA-Foto vijest-Vidite li prugu?

Poštovani posjetioci internet portala GradPrijedor.com, u želji da novim čitateljima predstavimo i dio arhive vijesti objavljenih na našoj stranici, s vremena na vrijeme ćemo ponovo objaviti neke od interesantnih članaka. Danas smo za Vas odabrali jednu interesantnu foto vijest. Ova vijest je na našem sajtu objavljena 11.06.2011. godine.

Svojevremeno je željeznička pruga izneđu Prijedora i LJubije prevozila tone i tone rude koja je iskopavana na kopovima RŽR LJubija. Osim teretnih vagona saobraćao je i lokalni putnički voz kojim su mještani ove „varošice“ ali i Donje LJubije, LJeskara, Bišćana, Jugovaca, Brezičana, dolazili u Prijedor. Pruga se ne koristi od kraja prošlog vijeka a „lopovi“ su na dijelu od Brezičana do Ljubije sa nje poskidali „sve što se moglo“ osim tračnica.

Tokom prošle godine iz preduzeća „Arcelor Mittal Prijedor“ mogle su se čuti najave da će se ponovo „aktivirati“ ljubijski rudnik ali za sada nema naznaka da li će se i kada to desiti. U međuvremenu, izgleda da niko ozbiljno „ne računa“ da će pruga ponovo zatrebati o čemu svjedoče i ove fotografije nastale kod pružnog prelaza u Bišćanima. Osim što je pruga zarasla u šiblje i grmlje, sada je i lokalni put „prešao“ preko tračnica. Naime, tokom radova na lokalnom putu Bišćani-Volar prošle jeseni, tračnice su se „izgubile“ a preko njih sada vodi asfaltni put. Da nije žalosno, možda bi bilo i smiješno. A možda je i obratno.

Comments are closed.