IZ ARHIVA-Fotografije iz srca-Nataša plijeni pažnju umjetničkim fotografijama

Poštovani posjetioci internet portala GradPrijedor.com, u želji da novim čitateljima predstavimo i dio arhive vijesti objavljenih na našoj stranici, s vremena na vrijeme ćemo ponovo objaviti neke od interesantnih članaka. Danas smo za Vas odabrali članak o mladoj Prijedorčanki koja uživa u fotografisanju. Ova vijest je na našem sajtu objavljena 20.03.2011. godine a preuzeli smo je iz Večernjih novosti.
Mnoge stvari se danas ipak ne mogu kupiti – sreća, zdravlje, pravi prijatelji, ali i neprocjenjivo bogatstvo i dar od boga – talenat. Dvadesetdvogodišnju Prijedorčanku, Natašu Zukanović, talenat nimalo nije „štedio“, od rođenja prati je u stopu i čini da po njemu bude – drugačija. Ova mlada, samouka fotografkinja, oduševljava fotografijama koje, za sada slaže u svoj album i široj publici predstavlja jedino internetom. Ipak, dobar glas, daleko se čuje, pa je zahvaljuući njihovoj umjetničkoj vrijednosti, sve češće zaustavljaju i žele u svojim projektima. Nataša je prvi fotoaparat dobila još kao djevojčica i zahvaljujući svom starom dobrom „Zenitu“ naučila prve trikove „foto – umjetnosti“.
Godine i iskustvo učinile su svoje, pa je ova nadarena devojka sama savladala igre svjetla i sjenke. „O fotografijama sam učila iz knjiga, umjetničkih časopisa i svega što mi je došlo pod ruku. Moji najčešći modeli su moji prijatelji, obožavam da radim portrete, da se igram. Najviše volim crno-bijelu fotografiju, ona je moja velika ljubav“, priča Nataša.
U svojoj foto-zbirci Nataša ima više od 600 fotografija, ali još uvijek čeka na svoju prvu izložbu. Fotografija nije njena jedina strast i umijeće. Već godinama se bavi umjetničkim šminkanjem ili novijim rječnikom rečeno „body paintingom“. Njeni „rekviziti“ su čipka, malo šminke i lijepo lice ili tijelo za model. „Oduvijek sam voljela da slikam, to mi je takođe uvijek bila velika ljubav. Mnogo puta sam oslikavala lica svojih prijateljica, koje su oduševljene ovim načinom šminkanja. Čipku prislonim na lice i preko nje slikam, obično sjenkom za oči“, skromno priča Nataša. I tako nastaju njena umjetnička djela. Mnoga od njih ovjekovječila je svojim fotoaparatom i uvrstila u zbirku fotografija. Nataša zajedno sa majkom, Blagicom Elenkov, piše i zbirku pesama, koje još nisu ugledale svjetlo dana. Ukratko rečeno, njeno drugo ime je umjetnost. Jedino još malo nedostaje, da i drugi uživaju u njenim djelima.
Večernje novosti-G.V.
Foto – Nataša Zukanović

Comments are closed.