IZ ARHIVA: Mališani, potražite prijedorskog Djeda Mraza

deda mraz prijedor 10Poštovani posjetioci internet portala GradPrijedor.com, u želji da novim čitateljima predstavimo i dio arhive vijesti objavljenih na našoj stranici, s vremena na vrijeme ćemo ponovo objaviti neke od interesantnih članaka. Danas smo za Vas odabrali vijest o prijedorskom Djeda Mrazu. Ova vijest je na našem sajtu objavljena 13.01.2012. godine.

Mališani koji su se sinoć između 18:00 i 20:00 časova šetali prijedorskim korzom bili su ne malo iznenađeni, a njihovi roditelji ništa manje, kada ih je na malom gradskom trgu zvončićima i poznatim o-ho-ho-ho-ho smijehom pozivao Djeda Mraz, razgovarao sa njima, slikao se i darivao ih paketićima, slatkišima, grickalicama.

deda mraz prijedor 1Naš sugrađanin već šestu godinu na ovaj način uveseljava najmlađe Prijedorčane od katoličkog Božića do pravoslavne Nove godine.

Na takvu ideju došao je još 1997. godine kada su ga, dok se sa kćerkicom vozio kroz Modriču, zaustavili i opkolili vojnici tadašnjeg IFOR-a koji, međutim, to nisu učinili ni iz kojeg drugog razloga nego da njegovoj kćerkici daruju novogodišnji poklon.

„Bio je to paket veći od djeteta kojem je poklonjen. Kćerkica je danima o njemu pričala. Ipak je to bilo vrijeme kada je i jedna obična čokolada mnogom djetetu bila luksuz“, sjeća se prijedorski Djeda Mraz.

Kada se oko pola osam ukazalo dno Djeda Mrazove vreće, jedan drugi naš sugrađanin, Siniša Mutić, slučajni prolaznik, svratio je u obližnju prodavnicu iz koje je izašao sa velikim kesama punim slatkiša i grickalica koje su ponovo napunile Djeda Mrazovu vreću. Odbio je da se slika, rekavši da ne želi da mu se pripišu tuđe zasluge.

deda mraz prijedor 2„A upravo ovakvi ljudi su nam potrebni. Uz pomoć njih ovih smo dana obradovali više od hiljadu naših najmlađih sugrađana. Poseban je osjećaj kad ti neko nešto iznenada pokloni, a ne znaš ni ko je ni šta ni zašto to čini. Neki ljudi, koji bi mogli doprinijeti, jednostavno ne prepoznaju bit ovoga, ali, srećom, ima i onih koji itekako razumiju, a među njima ističemo Hrišćansko humanitarno udruženje ‘Hljeb života’, ‘Torzo kom’, ‘Nikić d.o.o.’, Udruženje roditelja sa četvero i više djece ‘Roda’, Udruženje za borbu protiv astme ‘Anemona’, Udruženje oboljelih od dijabetesa i Omladinski savjet opštine Prijedor“, kaže Djeda Mraz kojeg u ovom poslu podržavaju supruga, svastika i pašanac.

U dvadesetak prazničnih dana u automobilu sa djedamrazovskom prikolicom i velikim irvasom posjećuju mnoga prijedorska naselja, a obilaze i one mališane koji zbog bolesti ne izlaze iz svojih domova.

Ima djece koja ga se plaše, ima odraslih koji ga vrijeđaju i psuju, ali je najviše onih koji mu se vesele, bilo da ga mala djeca grle, bilo da se velika djeca sa njim slikaju, bilo da ga roditelji ljubopitljivo gledaju.

Svi koji su se već susreli sa ovim našim sugrađaninom i svi koji još uvijek nisu, a željeli bi, prijedorskog Djeda Mraza mogu pozvati na 065/543-696 i dati svoj prilog za njegovu humanitarnu misiju koja se završava u petak, 13. januara, uoči Nove godine po Julijanskom kalendaru. Provjerite kakav je to osjećaj ne znati koga će vaš poklon obradovati.
deda mraz prijedor 3 deda mraz prijedor 4 deda mraz prijedor 5 deda mraz prijedor 6 deda mraz prijedor 7 deda mraz prijedor 8 deda mraz prijedor 9 deda mraz prijedor 11 deda mraz prijedor 12 deda mraz prijedor 13 deda mraz prijedor 14

Comments are closed.