IZ ARHIVA-Stevica Džogazović spriječio lopove da mu ukradu automobil

avaz-dzogazovic-lagunaPoštovani posjetioci internet portala GradPrijedor.com, u želji da novim čitateljima predstavimo i dio arhive vijesti objavljenih na našoj stranici, s vremena na vrijeme ćemo ponovo objaviti neke od interesantnih članaka. Danas smo za Vas odabrali vijest o hrabrosti našeg sugrađanina koji je spriječio lopove da mu ukradu automobil. Ova vijest je na našem sajtu objavljena 04.12.2011. godine a preuzeli smo je iz Dnevnog avaza.

I dok policija iz Prijedora traga za trojicom muškaraca koji su s parkinga u neposrednoj blizini Ugostiteljsko-ekonomske škole uz pomoć kartice pokušali ukrasti „renault lagunu“, vlasnik automobila Stevica Džogazović, direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Prijedora, još sabira utiske slučaja u kojem je lično spriječio lopove da mu ukradu vozilo.

Uspjeli pobjeći
Džogazović kaže da je najprije čuo nešto poput udarca, a potom pogledao kroz prozor stana zgrade u kojoj stanuje.

– Bilo je oko 22.30 sati, mrkla noć. Primijetio sam neko plavetnilo oko svog auta i odmah pomislio na laptop i mogućnost da neko pokušava da mi ga ukrade. Bez razmišljanja sam istrčao napolje i u automobilu vidio dvojicu muškaraca. Bili su na prednjem sjedištu s laptopom u krilu koji su prikopčali na digitalni dio „lagune“. Nesvjesno sam zagalamio, zvao sam policiju, a oni su počeli da bježe. Jedan od njih me udario vratima u nogu, a drugi je iskočio iz auta i pobjegao preko žive ograde u pravcu jednog kafića – kaže Džogazović.

Pored njegovog automobila bio je parkiran „renault 5″ u kojem je bio i treći muškarac, koji se, vidjevši kompanjone kako bježe, i sam dao u bijeg. Prema tvrdnji Džogazovića, taj treći je istog trena okrenuo automobil i preko ceste, ne obazirući se ima li pješaka, munjevito pobjegao u pravcu autobuske stanice. Džogazović priznaje da u prvom trenutku nije razmišljao o posljedicama i tome šta mu se moglo dogoditi. Zna samo da je zakasnio minutu ili dvije, da „lagune“, vrijedne oko 12.000 maraka, ne bi više bilo na parkingu. Ubrzo je, kaže, došla i policija.

Prvi slučaj
– Uzeli su otiske i karticu koju su lopovi u žurbi zaboravili. U policiji mi je rečeno da je ovo prvi do sada zabilježen pokušaj krađe automobila uz pomoć kartice. Znam da toga ima u Srbiji, moguće i u Banjoj Luci, ali da će doći u Prijedor, i to baš po moje auto, ni u snu nisam pomislio. Zato sam i uvjeren da je riječ o organizovanoj automafiji – kazao nam je Džogazović.

Uz malo straha i puno sreće što se sve ipak dobro završilo, Stevica je ostao i bez 400 maraka, koliko je koštalo novo leptir staklo za „lagunu“, koju je nakon ovog slučaja, tvrdi, i dodatno zaštitio.
Dnevni avaz

Comments are closed.