IZ ARHIVA-Vrijedan jubilej Nebojše Nožinića

Poštovani posjetioci internet portala GradPrijedor.com, u želji da novim čitateljima predstavimo i dio arhive vijesti objavljenih na našoj stranici, s vremena na vrijeme ćemo ponovo objaviti neke od interesantnih članaka. Danas smo za Vas odabrali vijest o vrijednom jubileju Nebojše Nožinića. Ova vijest je na našem sajtu objavljena 18.09.2010. godine a preuzeli smo je iz Glasa Srpske

Mnogi piloti kažu da nema veće ljepote nego kada se poleti, ali i kada se jednom krene teško je prestati sa letenjem. Zato je to profesija od koje, ako su uspješni, piloti teško odustaju.

Jedan od njih je i sportski i motorni pilot Nebojša Nožinić, član Aero kluba „Prijedor“. On je proteklog četvrtka „radno“ obilježio svoj ljubilej, 2000-ti let avionom u svojoj sportsko-vazduhoplovnoj karijeri.

„Moja radost je time veća što je ovo dvostruki jubilej jer sam ujedno obilježio i 500-to povlačenje odnosno šlep jedrilice u ovoj letačkoj sezoni koji sam napravio obučavajući zajedno sa kolegama polaznike škole jedriličarstva“, rekao je Nožinić.

On je izrazio zadovoljstvo što je svojim letovima doprinio da se mladi kadrovi edukuju jer smatra da je 12 novih mladih jedriličara uspjeh i ovog kluba i vazduhoplovnog sporta u RS i BiH.

A sve je počelo 1968. godine od kada je sve do 1972.godine bio sportski padobranac, a od 1974. i sportski pilot.

„Budući da je to moja ljubav još od gimazijskih dana, kada je jednom počelo više nisam mogao sagledati kraj želji da naučim nešto novo te sam od 1984. godine i aktivni motorni pilot“, priča Nožinić koji ističe da je tako na najbolji mogući način iskoristio postojanje aerodroma u Prijedoru i mogućnost koja se u tim mladalačkim danima otvarala za bavljenje vazduhoplovstvom.

„Svih 2000 letova su bili bezbjedni, mada je bilo situacija koje smo uspješno prebrodili loše vremenske uslove koji su nas pratili tokom leta“, dodaje Nožinić.

Kaže da su mu najlepši trenuci u ovom sportu bila takmičenja te je kao motorni pilot bio prvak u preciznom slijetanju u RS i BiH, a na posljednjem aero-reliju je osvojio visoko treće mjesto.

Dodaje i da je ljubav prema vazduhoplovnom sportu prenio na djecu, mada sin Dario koji je završio jedriličarsku obuku, zbog obaveza na studijama više ne leti, a kćerka ponekad leti.

„Budući da sam 42 godine bio aktivan vazduhoplovac pozvao bih sve mlade ljude ovog grada da se bave ovim lijepim sportom jer Aero klub „Prijedor“ ima sve materijalne, tehničke i kadrovske potencijale za bavljenje ovim sportom“, poručio je Nožinić.
Glas Srpske

Comments are closed.